Kong Harald og dronning Sonja 80 år:

Se hvem som glitret mest på slottet

Gjestene viste frem finstasen da de feiret kongen og dronningen tirsdag kveld.

BLE HYLLET AV FOLKET: Dronning Sonja, barnebarnet Emma Tallulah Behn og kong Harald på Slottsbalkongen tidligere i dag. Foto: NTB scanpix
BLE HYLLET AV FOLKET: Dronning Sonja, barnebarnet Emma Tallulah Behn og kong Harald på Slottsbalkongen tidligere i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se bildespesial lenger ned i saken!

(Seoghør.no): I dag startet den storslåtte feiringen av kong Harald og dronning Sonjas 80-årsdag.

Bursdagsfeiringen vil gå over to dager, tirsdag og onsdag, for å markere at Harald fylte 80 år den 21. februar og dronning Sonja fyller den 4. juli.

RØRT: Dronning Margrethe holdt tale for jubilantene under middagen. Foto: NTB Scanpix.
RØRT: Dronning Margrethe holdt tale for jubilantene under middagen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I ettermiddag samlet flere tusen seg på Slottsplassen for å ta del i underholdningen som var satt opp for den store dagen.

Her fikk de oppmøtte blant annet ta del i drilloppvisning med Hans Majestet Kongens Garde, sang og musikk med Soul Children, en monolg av skuespiller Bjarte Hjelmeland og så fikk de selvfølgelig se kongelige fra hele Europa på slottsbalkongen.

Kong Harald sørget også for at det ble delt ut flere tusen Krone-is til folkemengden - mens de selv vinket fra Slottsbalkongen.

Etter arrangementet ble avsluttet var det klart for gallamiddag på Slottet.

Se gjestene ankomme middagen her:

Til sammen var det 183 inviterte, som var en god blanding av kongelige, politikere, finansfolk og andre kjendiser, og kongeparet håndhilste på alle de flotte og festkledde gjestene.

Før selve middagen startet, holdt kong Harald tale.

- Jeg ser tallet 80, og har vanskelig med å forstå at dette tallet har noe med meg å gjøre. Det har i hvert fall ikke noe med dronningen å gjøre. Hun er utrolig sprek. Jeg har hatt vanskeligheter med å holde tritt med henne i flere år, spøkte han til stor latter fra gjestene.

Saken fortsetter under bildene.

VAKKERT BORD: Dronning Silvia så ut til å kose seg med sin bordkavaler. Foto: NTB Scanpix
VAKKERT BORD: Dronning Silvia så ut til å kose seg med sin bordkavaler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FINE ORD: Mette-Marit måtte tørke en tåre under en av de mange flotte talene. Foto: NTB Scanpix
FINE ORD: Mette-Marit måtte tørke en tåre under en av de mange flotte talene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Festen av kongeparet forsetter i morgen.

Da skal blant annet kong Harald og dronning Sonja sammen med gjestene på tur med Kongeskipet Norge for lunsj, før det venter festmiddag og fyrverkeri ved operaen på kvelden.

SKÅL: Prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon hyllet foreldrene med velvalgte ord. Foto: NTB Scanpix.
SKÅL: Prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon hyllet foreldrene med velvalgte ord. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

klokken 11.00 tar Kongeskipet Norge med seg jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden.

Gjestene drar ut til Kongeskipet fra Honnørbrygga nedenfor Rådhuset. De danske gjestene reiser over fra Kongeskipet Dannebrog, som ligger til kai under Akershus festning.

Deretter drar de kongelige hjem for å få på seg finstasen. Som en del av feiringen inviterer regjerningen til fest på Operaen på kvelden med 300 inviterte gjester fra inn- og utland.

Kongeparet ankommer sist, der de blir tatt imot av kveldens vert, statsminister Erna Solberg. Utenfor operaen vil det være dans og musikk.

KONG HARALD 80 ÅR: I anledning Kong Haralds 80-årsdag tok Se og Hør turen ut i Oslo, der fikk vi høre det norske folk dele bursdagsgratulasjoner og synge for å hylle kongens fødselsdag, tirsdag 21. februar. Reporter: Stine Hartmann Video/klipp: Johannes Apelseth / Brusjan Film / Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Dronningen vil nok savne ham ute på jobb

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer