Se hvem som fyller 11 år i dag!

Prinsesse Ingrid Alexandra har bursdag.

HIPP HURRA: Dagens bursdagsbarn, Ingrid Alexandra, skal en dag bli Norges dronning. Her sammen med bestefar, kong Harald, på slottsbalkongen 17. mai i fjor. Foto: Andreas Fadum
HIPP HURRA: Dagens bursdagsbarn, Ingrid Alexandra, skal en dag bli Norges dronning. Her sammen med bestefar, kong Harald, på slottsbalkongen 17. mai i fjor. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag går flaggene til topps i vårt langstrakte land for det kongelige bursdagsbarnet, Ingrid Alexandra. Det er hele 11 år siden Norges arveprinsesse ble født på Rikshospitalet i Oslo!

Tradisjonen tro sørget nok familien hjemme på Skaugum for en søt start på dagen for bursdagsjenta si:

– Hele familien kommer inn med hjemmelaget kake og veldig morsomme gaver på senga, og det er verdens koseligste start på dagen, har kronprinsesse Mette- Marit tidligere fortalt til NRK P3 om familietradisjonen.

NY SKOLE: I august i fjor begynte prinsessen på ny skole, og hadde følge av både mormor, foreldre og lillebror første skoldedag.  Foto: Andreas Fadum
NY SKOLE: I august i fjor begynte prinsessen på ny skole, og hadde følge av både mormor, foreldre og lillebror første skoldedag. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Etter en hyggelig bursdagsmorgen gikk mest sannsynlig turen videre til skolen. Prinsessen byttet som kjent skole i fjor, og går nå i femte klasse ved Oslo International School i Bærum.

Mamma og pappa er sannsynligvis hjemme på godjentas store dag, men allerede i morgen forteller den kongelige kalenderen oss at de skal være Davos for å delta på  World Economic Forum. Også i fjor dro de dit dagen etter datterens bursdag.

Etter skoletid er derfor sannsynligvis duket for selskap på Skaugum. Både besteforeldre, tanter og onkler, faddere og gode venner pleier å stille mannsterke når kronprinsbarna har bursdag. Ikke minst venter det nok mange spennende gaver til jubilanten!

Det vites ikke hva prinsessen får i år, men dronning Sonja har tidligere avsørt hva hennes favorittgave til barnebarna er:

PÅ JOBB: Som framtidig dronning må prinsessen være med på en rekke offisielle tilstelninger, som andre 11-åringer slipper å forholde seg til. Som her da hun deltok ved jubileumsmøtet i Stortinget i mai 2014.
 Foto: Morten Eik
PÅ JOBB: Som framtidig dronning må prinsessen være med på en rekke offisielle tilstelninger, som andre 11-åringer slipper å forholde seg til. Som her da hun deltok ved jubileumsmøtet i Stortinget i mai 2014. Foto: Morten Eik Vis mer

- Tegne gjør vi alle steder. Barnebarna har fått hver sin mappe å ha "kunsten" i. Jeg har begynt å gi dem kunst ved bursdager og andre anledninger, gjerne grafikk. Ingrid Alexandra og Maud Angelica har fått hvert sitt staffeli og farger og pensler, fortalte bestemor i biografien «Dronningen».

Besteforeldrene er veldig stolt av barnebarnet, og i programmet «Året med kongefamilien » som gikk på NRK i romjulen snakket både Sonja og Harald hjertelig om henne:

- Hun er jo vitebegjærlig. Absolutt. Og nysgjerrig på nye ting!

Som framtidig dronning, er allerede Ingrid fullt i gang med offisielle ooppdrag. Foreldrene tar henne mer og mer med på jobb, og på den måten er dronningskolen i gang. Det er forståelig nok ikke alt som er like morsomt for en 11 år gammel jente:

- Vi tok henne med i statsrådsalen, og fortalte hva som foregikk der. Det synes hun var fryktelig kjedelig, sa kongen muntert til NRK.f

LES OGSÅ: - Vi er veldig stolte av Marius

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer