Prins Harry og hertuginne Meghan:

Se hvem som dukket opp!

Hertugparet hjalp til med å forberede måltider til trengende i Los Angeles.

PÅ BESØK: Hertuginne Meghan og prins Harry, nummer syv og åtte fra høyre, dukket mandag opp hos en veldedig organisasjon i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
PÅ BESØK: Hertuginne Meghan og prins Harry, nummer syv og åtte fra høyre, dukket mandag opp hos en veldedig organisasjon i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i slutten av mars, har de tilbrakt store deler av tiden i Los Angeles i USA.

Før de takket for seg varslet de en endret tilnærming til mediene, og har holdt seg unna pressen så godt det har latt seg gjøre de siste månedene.

Et resultat av det har vært at hertugparet også har vært mindre tilgjengelig for bilder, og det har knapt blitt fanget bilder av dem i det offentlige rom.

De har imidlertid flere ganger blitt sett gjøre veldedighetsarbeid i byen - blant annet skal de ha levert måltid på døren til trengende under pandemien i april, ifølge CNN.

Nå har hertugparet nok en gang stilt opp for dem som trenger det, da de mandag dukket opp på et kjøkken.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Hjalp til med måltider

Ifølge Harper's Bazaar var det Homeboy Industries som denne gang fikk besøk av Meghan og Harry. Organisasjonen ønsker å bidra til rettferdighet i samfunnet, og jobber derfor med å forbedre livene til tidligere innsatte og gjeng-involverte som ønsker en forandring i hverdagen.

FRIVILLIG: Prins Harry og hertuginne Meghan, iført hvite skjorter og svart forkle, dukket mandag opp for å forberede mat til trengende i Los Angeles. Foto: NTB scanpix
FRIVILLIG: Prins Harry og hertuginne Meghan, iført hvite skjorter og svart forkle, dukket mandag opp for å forberede mat til trengende i Los Angeles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Organisasjonen har selv delt bilder av hertugparet på sin Instagram-konto, der de blant annet takker Meghan og Harry for innsatsen. De skriver videre at de to hjalp til med å forberede måltider til deres nylanserte program som skaffer måltider til eldre og ungdommer i Los Angeles, som trenger mat i kjølvannet av Covid-19.

Den amerikanske presten Greg Boyle, grunnlegger av organisasjonen, sier følgende om det storslåtte besøket:

- Hertugen og hertuginnen av Sussex var bare «Harry og Meghan» til våre ansatte. De rullet opp ermene og var dypt engasjerte med våre arbeidere ved bakeriet og i kafeen. De passet umiddelbart godt inn, noe som var varmende å se, sier han, ifølge People.

På bildene som ble tatt fra besøket ser man hertugparet, som er iført hårnett, munnbind og hansker, forberede forskjellig mat.

FORBEREDER MAT: Hertugparet samarbeidet om å forberede mat til trengende. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER MAT: Hertugparet samarbeidet om å forberede mat til trengende. Foto: NTB scanpix Vis mer
HJELPER TIL: Hertuginne Meghan fordelte mat sammen med andre arbeidere. Foto: NTB scanpix
HJELPER TIL: Hertuginne Meghan fordelte mat sammen med andre arbeidere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vekket reaksjoner

Som nevnt har hertugparet vært involvert med flere veldedige organisasjoner siden de trakk seg tilbake 31. mars. Nylig sendte de også ut et takkebrev til den britiske organisasjonen StreetGames, som bringer sport inn i livene til fattige unge i henholdsvis England, Wales og Skottland.

I brevet takket de for at organisasjonen har bidratt med å dele ut måltider fra the Hubb Community Kitchen i London, en annen organisasjon hertuginnen har en sterk tilknytning til.

Til tross for den hyggelige gesten, har hertugparet likevel mottatt reaksjoner etter at brevet ble offentliggjort. Brevet inneholdt nemlig deres kongelige monogram, som ble brukt da de tidligere representerte det britiske kongehuset.

- De burde ta vekk kronen fra logoen, skrev én etter at detaljen ble oppdaget.

- De bruker fortsatt logoen! Hva er det dere ikke forstår med at dere har trukket dere tilbake fra det kongelige livet, spurte en annen.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, sier at selv om Meghan og Harry har brutt med kongehuset, er de fortsatt hertuginne og prins. Han sier at det likevel kan virke som at paret vil ha i både pose og sekk.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

- Det er litt merkelig at de ikke har orden i sysakene. Prinsesse Märtha Louise (48) har her hjemme gått ut med at hun ikke lenger skal benytte prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, sier han, og legger til:

- Meghan og Harrys brev var et takkebrev, så det var i bunn og grunn ikke store saken. Men de har et stort PR-apparat rundt seg i Los Angeles som burde passet på.

LES OGSÅ: Derfor sluttet hun med rus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer