KLAR FOR BARNEHAGEN: Prinsesse Estelle virker som en trygg og utadvent jente - og er nok helt sikkert svært klar for barnehagelivet.  Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
KLAR FOR BARNEHAGEN: Prinsesse Estelle virker som en trygg og utadvent jente - og er nok helt sikkert svært klar for barnehagelivet. Foto: Julian Parker/UK Press LtdVis mer

Se hvem som begynner i barnehage!

Ny hverdag for prinsesse Estelle.

SEOGHØR.NO: Mandag blir en spennende dag for svenske prinsesse Estelle og hennes foreldre. Da har nemlig den lille prinsessen sin aller første dag i barnehage!

Inntil nå har den to og et halv år gamle prinsessen vært hjemme med først mamma og pappa, og deretter en barnepike.

Det svenske kongehuset opplyser på sine nettsider at Estelle skal begynne i barnehagen Eventyret - et velklingende navn for en prinsesse!

PÅ JOBB: Som kongelig begynner arbeidslivet betraktelig tidligere enn for andre. Her er lille Estelle på sin første offisielle jobb 17.mai i år, hvor hun åpnet en eventyrsti! Foto: Stella Pictures
PÅ JOBB: Som kongelig begynner arbeidslivet betraktelig tidligere enn for andre. Her er lille Estelle på sin første offisielle jobb 17.mai i år, hvor hun åpnet en eventyrsti! Foto: Stella Pictures Vis mer

Den ligger i Danderyd kommune utenfor Stockholm, og har vært i drift siden 1992.

Men selv om Estelle først nå begynner i barnehagen - har hun tross sin unge alder vært ute på sin første jobb!

Det er neppe en tilfeldig valgt barnehage, og det er åpenbart at kronprinsesse Victoria og prins Daniel ønsker at datteren skal få et nært forholdet til naturen.

FRILUFTSJENTE: Estelle begynner i en barnehage med fokus på naturopplevelser. Her ser vi henne sammen med morfar Carl Gustaf og mamma Victoria i dyreparken Skansen i sommer. 
 Foto: kungahuset.se
FRILUFTSJENTE: Estelle begynner i en barnehage med fokus på naturopplevelser. Her ser vi henne sammen med morfar Carl Gustaf og mamma Victoria i dyreparken Skansen i sommer. Foto: kungahuset.se Vis mer

Valget falt nemlig på en barnehage som bruker friluftsfremmende pedagogikk i sitt arbeide, hvor barna skal få kunnskap om naturen og fine naturopplevelser i hverdagen.

Barnehagelivet er ikke helt ukjent for prinsessen. Hun har siden hun var ett år jevlig besøkt en åpen barnehage. Den er drevet av den svenske kirken i Solna - og der har Estelle vist at hun klarer seg helt utmerket sammen med jevnaldrede:

- Hun synger, leker og koser seg sammen med de andre barna, har en av foreldrene i barnehagen fortalt til Svensk Damtidning.

I Norge hadde hennes prinsessekollega første skoledag tirsdag denne uken.

LES OGSÅ: - I Sverige kjenner vi Mette-Marit som prinsessen i Prada.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.