Se, her spiller prinsessen fotball på Skaugum

Kongefamilien inviterte til kjendiskamp med kronprinsesse Mette-Marit som kaptein.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet inviterte i dag sammen med Norges Fotballforbund til vennskapskamp på Skaugum stadion med kjendislag mot «Røa Unified», et lag med syv utviklingshemmede fra Oslo-området.

Les flere saker på ROYAL

Mette-Marits lag har fått navnet  «Team Norway», og på laget stiller kjendiser som Jan Åge Fjørtoft, Kjetil André Aamodt, Hanneli Mustaparta og Mats Møller Dæhli. Fjørtoft har også med seg faren Kåre som dommer og sønnen Markus som keeper.

KJENDISKAMP: Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus spiller kjendiskamp på Skaugum sammen med en rekke andre kjendiser som skal spille mot Røa Unified.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KJENDISKAMP: Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus spiller kjendiskamp på Skaugum sammen med en rekke andre kjendiser som skal spille mot Røa Unified. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra skal spille kampen.

Kommentator er ingen ringere enn NRK-legenden Arne Scheie, som nylig har gått av med pensjon fra NRK. Men som i kampen mellom Italia og England måtte hoppe inn som kommentator fra Kontraskjæret, da teknikken sviktet fra Brasil.
 

KOMMENTATOR: Arne Scheie kommenterer kampen på Skaugum.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KOMMENTATOR: Arne Scheie kommenterer kampen på Skaugum. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Dette blir årets match, sier Arne Scheie til Seoghør.no.Kronprinsparet får virkelig brynt seg - for Røa-laget har vært  med i Special Olympics i Shanghai i 2007.

– Hensikten med vennskapskampen er å sette søkelyset på en del av fotballfamilien som ikke får den oppmerksomheten den fortjener og på idretten som integreringsarena, har kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet uttalt til NTB.

På Røa Unified spiller. Kim Elle, Hege Dokk Nygaard, Preben Thomassen, Kim Elle, Jørgen Postbud, Lars Johansen, Peder Godager, Hans Henrik Karlsen, Pål Berntsen, Mina Bull Berger, Ole Corneliussen, Espen Kiel Kristiansen, Kjell Inge Flugsrudo og Remi Kvernmoen. Trenere er Linda Aamodt og Kathrine Godager.

Kronprinsparet har flere ganger tidligere spilt fotball på jobb. Under fuylkesturen til Vest-Agder i fjor høst viste Mette-Marit og Haakon sine kunster under en straffesparkkonkurranse i Marnardal kommune. Den gan gav Mette-Marit alt - i en lekker poncho i ull. Haakon scoret på første forsøk - mens Mette-Marit traff tverrliggeren...

AKTIV: Kronprins Haakon ga alt under straffesparkkonkurransen i Marnadal i fjor. Foto: Julian Parker.
AKTIV: Kronprins Haakon ga alt under straffesparkkonkurransen i Marnadal i fjor. Foto: Julian Parker. Vis mer

Saken fortsetter under bildene

FOKUSERT: Mette-Marit satset alt og skrudde ballen i stolpen og ut under fylkesturen i fjor høst. Foto: Julian Parker
FOKUSERT: Mette-Marit satset alt og skrudde ballen i stolpen og ut under fylkesturen i fjor høst. Foto: Julian Parker Vis mer

Mette-Marit og Haakon fikk også prøvd seg under den offisielle reisen til Vietnam, da de sparket i gang en kamp i forbindelse med Fotball for All utenfor Hue. Prosjektet, som var kommet i stand sammen med Norges Fotballforbund, har så langt lært 13.000 barn å spille fotball, halvparten av de jenter.

LES OGSÅ: Her er Mette-Marits hoffleverandør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer