Prinsesse Ingrid Alexandra

Se den spesielle detaljen

Det var knyttet store forventninger til prinsessens diademdebut, men la du merke til den andre glitrende gaven hun bar samme kveld?

ARVEGODS: Prinsesse Ingrid Alexandra debuterte med diadem i forbindelse med den offisielle feiringen av myndighetsdagen. Diademet var en gave fra prinsesse Ragnhilds familie, men Ingrid bar også en vakker gave fra bestefar kong Harald og bestemor dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB
ARVEGODS: Prinsesse Ingrid Alexandra debuterte med diadem i forbindelse med den offisielle feiringen av myndighetsdagen. Diademet var en gave fra prinsesse Ragnhilds familie, men Ingrid bar også en vakker gave fra bestefar kong Harald og bestemor dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den 17. juni var det duket for gallamiddag på slottet i Oslo, og det var ingen hvem som helst som skulle feires.

Kong Harald (85) og dronning Sonja (84) inviterte til fest til ære for sitt kjære barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandra (18). Hun ble som kjent myndig i januar, men på grunn av pandemien ble den offisielle feiringen først gjennomført i juni.

I kongelige kretser er det tradisjon for at man debuterer med diadem på første galla etter fylte 18 år, og det var derfor knyttet stor spenning til hvilket Ingrid Alexandra skulle bære. Svaret fikk vi allerede på morgenen samme dagen som gallaen gikk av stabelen - i form av nye offisielle bilder.

Prinsesse Ragnhilds arv

På bildene bar prinsessen nemlig endelig sitt første diadem. Nemlig et perle - og diamantdiadem som opprinnelig tilhørte hennes tippoldemor prinsesse Ingeborg.

– Det er et vakkert diadem bestående av sammenslående diamantsirkler satt inn i platina. Diamant- og perleknappelementene er satt inn senere. Bestemor og bestefar var til stede på verdensutstillingen i Paris i 1900, da bestefar kjøpte diademet til bestemor, fortalte prinsesse Astrid i pressemeldingen fra kongehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.