Kronprinsesse Marys 50-årskjole

Se de spektakulære detaljene

Danske kronprinsesse Mary gikk til anskaffelse av en fest av en kjole til 50-årsdagen!

DANSK DESIGN: Kronprinsesse Mary fyller 50 år 5. februar, og har i den forbindelse skaffet seg ny kjole signert den danske designeren Lasse Spangenberg. Foto: Hasse Nielsen/det danske kongehuset
DANSK DESIGN: Kronprinsesse Mary fyller 50 år 5. februar, og har i den forbindelse skaffet seg ny kjole signert den danske designeren Lasse Spangenberg. Foto: Hasse Nielsen/det danske kongehuset Vis mer
Publisert

Lørdag 5. februar fyller hele Danmarks stildronning, kronprinsesse Mary 50 år. Den store gallafesten er avlyst på grunn av den evinnelige pandemien, men heldigvis fikk vi likevel se den spektakulære gallakjolen!

Det danske kongehuset innledet nemlig kronprinsessens bursdagsuke med å publisere nye offisielle bilder av jubilanten og hennes ektemann kronprins Frederik (53), hvor de to er kledd i galla.

Kronprinsen i uniform, og hun i en splitter ny, spesialsydd kreasjon overstrødd med perler og paljetter.

Den havgrønne kjolen, som har trekvart ermer og bredt belte i livet, er ifølge Svensk Damtidning laget av åtte meter fransk blonde og 24 meter flortynn organza overstrødd med utallige gjennomsiktige paljetter og lyngfargede glassperler.

Skjørtet er skåret i såkalt prinsessesnitt, og ved sømmen sørger, ifølge Billedbladet, hestehår for å skape vidde i skjørtet.

Stolt designer

Den luksuriøse drømmen av en prinsessekjole er signert den danske couturedesigneren Lasse Spangenberg. Han begynte arbeidet med den fantastiske kreasjonen allerede for ett år siden, og har underveis hatt et tett samarbeid med kronprinsessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer