Svenske kongefamilien:

Se de nye bildene av Sveriges bursdagsprinsesse

Prinsesse Leonore feiret med ballonger på sin store dag.

TRE ÅR: Feiret den store dagen hjemme i Stockholm sammen med familien. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
TRE ÅR: Feiret den store dagen hjemme i Stockholm sammen med familien. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I dag er det tre år siden den svenske prinsessen Leonore Lilian Maria kom til verden.

Den sjarmerende lille prinsessen, som er datter av prinsesse Madeleine (34) og Christopher O'Neill (42), ble født i New York bare ni måneder etter parets eventyrbryllup i Stockholm.

«Gratulerer med dagen, søte Leonore. Du får oss til å smile hver eneste dag», gratulerte mamma Madeleine på Facebook mandag med to nye bilder av bursdagsbarnet.

Tradisjonen tro har det svenske kongehuset sluppet to nye bilder av bursdagsbarnet, som har på seg en liten rosa kjole for anledningen:

(Saken fortsetter under bildene)

FEIRET MED BALLONGER: Prinsesse Leonore jubler av glede for sine ballonger på de nye bildene det svenske kongehuset har sendt ut. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
FEIRET MED BALLONGER: Prinsesse Leonore jubler av glede for sine ballonger på de nye bildene det svenske kongehuset har sendt ut. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se Vis mer

Ifølge TV2s kongeekspert Kjell Arne Totland er prinsesse Madeleine og hennes lille familie for tiden hjemme i Sverige - i anledning et statsbesøk fra Canada.

Feiret på forskudd

- Madde og Chris er i dag opptatt med dette fra morgen til kveld, så de feiret faktisk bursdagen allerede i helgen, forteller Totland til Se og Hør.

- Men litt ekstra kos med mamma, pappa og lillebror blir det sikkert tid til mellom slagene, legger han til.

I fjor var den lille familien, som for tiden bor i London, også hjemme i Stockholm på denne tiden hvor den lille prinsessen fikk feiret dagen sin sammen med tanter og onkler og hadde en aldri så liten eventyrfest med sine venner.

KONGELIG BURSDAGSFEST: I 2016 var det mange barn som fikk oppleve en kongelig bursdagsfest sammen med Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
KONGELIG BURSDAGSFEST: I 2016 var det mange barn som fikk oppleve en kongelig bursdagsfest sammen med Leonore. Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se Vis mer
STOLT MAMMA: Prinsesse Madeleine storkoste seg sammen med barna i 2016.Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se
STOLT MAMMA: Prinsesse Madeleine storkoste seg sammen med barna i 2016.Foto: Brigitte Grenfeldt / Kungahuset.se Vis mer

- Kongelige barnebursdager er nok som barnebursdager flest med bløtkake, lek og moro. Men gjestelisten er jo litt gjevere. Det er jo ikke alle som har en konge og en dronning som bestefar og bestemor, sier Totland.

Eventyrromanse

Prinsesse Madeleine møtte Chris i 2010 - kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Bergström.

Og allerede i august samme år ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

Den styrtrike finansmannen Chris fløy drøye åtte timer fra New York til Stockholm, for én romantisk kveld med Madde hvor planen var at han bare skulle spise middag med prinsessen i Stockholm.

I stedet ble det en helaften. Først var de på in-stedet Riche på Stureplan – deretter på nattklubben Rose like i nærheten.

I 2012 ble Madeleine og Chris samboere i New York og oktober samme år kom nyheten om parets forlovelse.

Eventyrromansen ble toppet med parets drømmebryllup i Stockholm i 2013. Og under ni måneder etter vielsen kom parets kjærlighetsbarn til verden i New York.

FAMILIEN: Prinsesse Madeleine og Chris sammen med barna Leonore (3) og Nicholas (2) Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Prinsesse Madeleine og Chris sammen med barna Leonore (3) og Nicholas (2) Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til Leonore har Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill sønnen Nicholas, som ble født 15. juni 2015, kun 16 måneder etter sin støresøster Leonore.

Det var knyttet stor spenning til om prinsessen kom til å få med seg storebrorens prinsebryllup lørdag 13. juni - ettersom Madeleine var høygravid - men heldigvis for prinsessen og resten av den svenske kongefamilien, var både hun, ektemannen Chris og datteren Leonore til stede under bryllupet som ble holdt i Slottskyrkan i Stockholm.

Les også: Brooklyn Beckham ante ikke at foreldrene var kjente

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer