Prinsesse Charlotte fyller fire år:

Se de nye bildene av bursdagsprinsessen

Har noe til felles med bursdagsbildene av lillebroren.

BURSDAGSPRINSESSE: I dag fyller prinsesse Charlotte fire år. Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix
BURSDAGSPRINSESSE: I dag fyller prinsesse Charlotte fire år. Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På denne datoen for fire år siden, ble prins William (36) og hertuginne Kate (37) foreldre til sin hittil eneste datter, prinsesse Charlotte (4).

Prinsessen kom til verden 2. mai 2015, og ikke mange timene etter fødselen fikk verden se lille Charlotte for første gang, da hertugparet stolt viste frem sitt nye familiemedlem på trappene utenfor St. Mary's Hospital i Paddington.

Prinsessen har ved flere anledninger sjarmert stort både på de offisielle bursdagsbildene sine og på kongelige arrangementer, og de nye bildene som er delt i anledning fireårsdagen er intet unntak.

Det britiske kongehuset har delt tre nye bilder av fireåringen, som ifølge TIME er blitt tatt på Kensington Palace og Anmer Hall.

Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix
Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Fotografert av mamma

I likhet med bildene som ble delt av lillebror prins Louis (1) i anledning hans bursdag forrige uke, er det hertuginne Kate som kan krediteres som fotograf på de nye bildene.

Også kort tid etter at prins Louis kom til verden, offentliggjorde kongehuset bilder tatt av hertuginne Kate - som har fotografert barna sine ved en rekke anledninger.

De nye bildene av Charlotte er delt både på Kensington Palace sin Twitter- og Instagram-profil, der gratulasjonene strømmer inn i kommentarfeltet.

- Gratulerer med dagen, prinsesse Charlotte. Hertugen og hertuginnen av Cambridge er glade over å kunne dele tre nye bilder av prinsesse Charlotte i anledning hennes fireårsdag. Bildene ble tatt i april av hertuginne Kate ved Kensington Palace og hjemmet deres i Norfolk, står det under ett av de tre bildene av bursdagsbarnet.

Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix
Foto: Hertuginnen av Cambridge via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) er blant dem som har sendt lykkeønskninger til bursdagsbarnet via Instagram, der de under brukeren «sussexroyal» har skrevet følgende hilsen:

- Gratulerer med dagen, Charlotte. Masse kjærlighet, H og M. Kyss.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer Vis mer

Sjarmør på slottsbalkongen

Som prinsesse og medlem av det britiske kongehuset kommer man ikke utenom å bli observert og fotografert så godt som alle steder man beveger seg. Nå er dog prinsesse Charlotte bare et barn, så hun slipper å bli fotfulgt hvor enn hun går, men hun er ofte med når kongefamilien deltar på ulike arrangementer - og sjarmerer stort.

I juni i fjor, da det var duket for dronning Elizabeths (93) årlige bursdagsparade i London, var hun selvfølgelig på plass på slottsbalkongen på Buckingham Palace sammen med de øvrige medlemmene av kongefamilien.

Mens hertuginne Meghan, som tok del i begivenhetene for første gang i fjor, stjal showet under paraden tidligere på dagen, var det prinsesse Charlotte som fanget fotografenes oppmerksomhet under det høytidelige flyshowet samme dag.

Charlotte klarte ikke å skjule begeistringen for det som skjedde i luften, og skar grimaser mens hun fulgte engasjert med på showet.

ENGASJERT: Prinsesse Charlotte klarte ikke å skjule sin begeistring under flyshowet. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Prinsesse Charlotte klarte ikke å skjule sin begeistring under flyshowet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GRIMASER: Prinsesse Charlotte jublet og skar grimaser mens hun så på det som foregikk i skyene. Foto: NTB Scanpix
GRIMASER: Prinsesse Charlotte jublet og skar grimaser mens hun så på det som foregikk i skyene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På et tidspunkt gikk beina riktignok i krøll for den lille prinsessen, som plutselig forsvant fra syne under balkongkanten. Ifølge tv-kanalen E! skal den uheldige prinsessen ha tråkket feil på krakken hun sto på, og sklidd av.

Se video av seansen under:

Ble historisk

I april i fjor ble Charlotte storesøster, da hertugparets tredje barn, prins Louis, kom til verden. I forkant av fødselen var prinsessen nummer fire i arverekken til den britiske tronen, bak bestefar prins Charles (70), pappa prins William og storebror prins George (5).

I kongelig kontekst hadde det ikke noe å si om parets tredje barn ble gutt eller jente, men før 2013 var sannheten en helt annet. I og med at regelverket ble endret den gang, ble prinsesse Charlotte historisk da lillebroren ble født.

Før den nye loven ble innført i 2013, hadde menn større makt i monarkiet. Kom en gutt til verden, ville han automatisk passert sine kvinnelige søsken i arverekken - og dermed vært nærmere tronen.

Hadde det vært slik at prinsesse Charlotte var Kate og Williams førstefødte, og prins George kom til verden senere, ville han automatisk ha passert henne i arvefølgen.

«Ved bestemmelse av kronens etterfølgelse gir kjønnet til en person født etter den 28. oktober 2011 ikke den personen, eller dens etterkommere, forrang over enhver annen person (uansett fødselsdato)», het det i loven som ble innført i kongehuset i 2013.

Dermed ble Charlotte i 2018 den første, kvinnelige kongelige som beholdt plassen sin i arverekken.

LES OGSÅ: - En helt ny følelse av lykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer