Se de nye bildene av bursdagsprinsessen

Den 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 12 år. Det feires blant annet med helt nye fotografier.

BURSDAG: Torsdag 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 12 år. I den forbindelse har kongehuset delt tre nye bilder av henne.  Foto: Jørgen Gomnæs/ NTB scanpix
BURSDAG: Torsdag 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 12 år. I den forbindelse har kongehuset delt tre nye bilder av henne. Foto: Jørgen Gomnæs/ NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Roen har ikke før senket seg i den norske kongefamilien etter helgens 25-årsjubileum, før det er duket for fest igjen. Den 21. januar fyller nemlig prinsesse Ingrid Alexandra 12 år, og ingen fødselsdager går upåaktet hen i denne familien.

Bursdagsprinsessen blir garantert vekket med kaker og gaver på sengen, akkurat slik mamma Mette-Marit tidligere har fortalt om at de gjør for alle sammen.

– Hele familien kommer inn med hjemmelaget kake og veldig morsomme gaver på senga, og det er verdens koseligste start på dagen, har kronprinsesse Mette-Marit tidligere fortalt til NRK P3 om familietradisjonen.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE FORELDRE: Prinsessen sammen med sine to stolte foreldre.  Foto: Jørgen Gomnæs/NTB scanpix
STOLTE FORELDRE: Prinsessen sammen med sine to stolte foreldre. Foto: Jørgen Gomnæs/NTB scanpix Vis mer

I forbindelse med 12-årsdagen har konghuset delt tre nye bilder av prinsessen med oss. Det er den anerkjente motefotografen Jørgen Gomnæs som står bak bildene, den samme som tok de offisielle bildene av kongefamilien i forbindelse med 25-årsjubileet.

På et av de tre nye bildene poserer prisnessen sammen med sine stolte foreldre, mens hun er alene på de to andre.

På de sistnevnte bildene har hun på seg et diamanthjerte med rubin i midten. Smykket  fikk Ingrid i dåpsgave dronning Sonja , som selv hadde båret det helt siden 1970-tallet.

Familiefest på Skaugum

SKJØNN: På det nye portrettet har prinsessen på seg smykket hun fikk av sine besteforeldre til dåpen.  Foto: NTB scanpix
SKJØNN: På det nye portrettet har prinsessen på seg smykket hun fikk av sine besteforeldre til dåpen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter en trivelig start på dagen hjemme på Skaugum torsdag morgen, går nok turen videre til Oslo International School i Bærum, hvor prinsessen har vært elev siden høsten 2014. På ettermiddagen er det imidlertid duket for familieselskap hjemme på Skaugum.

Både besteforeldre, tanter og onkler, faddere og gode venner pleier å stille mannsterke når kronprinsbarna har bursdag. Ikke minst venter det nok mange spennende gaver til jubilanten!

Det vites imidlertid ikke hva arveprinsessen får i gave, men kanskje rakk foreldrene å kjøpe noe på utenlandsreise denne uken. De har nemlig rukket å være i Davos etter kongeparets jubileumsfeiring, men sørger selvsagt for å være tilbake til datterens bursdag.

Døpte sin første båt

Ingrid Alexandra skal mest sannsynlig en dag bli Norges monark, og er for lengst i gang med dronningskolen. Jo eldre hun blir, øker dessuten mengden oppgaver.

TRE GENERASJONER: I forbindelse med kongeparets 25 år på tronen, ble dette bildet av tre generasjoner kongelige offentliggjort. Ingrid sammen med pappa og bestefar.  Foto: NTB scanpix
TRE GENERASJONER: I forbindelse med kongeparets 25 år på tronen, ble dette bildet av tre generasjoner kongelige offentliggjort. Ingrid sammen med pappa og bestefar. Foto: NTB scanpix Vis mer

I fjor døpte hun sin første båt. Og nå i februar skal hun tenne ilden under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Men til tross for de offisielle oppgavene, har kong Harald flere ganger påpekt at det viktigste for Ingrid nå er skolegangen. De fleste kongelige plikter får vente enda noen år.

Se og Hør gratulerer den flotte prinsessen så mye med dagen!

LES OGSÅ: Prinsessen risikerer åtte års fengsel