Prins George:

Se de nye bildene av bursdagsprinsen

Prins George fyller 6 år i dag.

NYE BILDER: Hertuginne Kate (37) har tatt nye bilder av sin sønn, arveprinsen George i forbindelse med hans seksårsdag i dag 22. juli. Foto: NTB Scanpix
NYE BILDER: Hertuginne Kate (37) har tatt nye bilder av sin sønn, arveprinsen George i forbindelse med hans seksårsdag i dag 22. juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag 22. juli fyller prins George av Storbritannia 6 år. Den lille prinsen er hertuginne Kate (37) og prins Williams (37) eldste barn, og kom til verden en varm sommerdag i 2013. Den gang var hele verdens øyne rettet mot Storbritannia - som da hadde fått en ny arveprins i rekken til å ta over den britiske tronen.

I forbindelse med prinsens 6-årsdag har Kensington Palace tradisjonen tro publisert nye bilder av lille prins George. Slottet har sendt ut tre nye portrettbilder av seksåringen, som alle viser en svært blid og fornøyd liten prins.

Hertuginne Kate er som kjent en ivrig hobbyfotograf, og alle de nye bildene er tatt av nettopp prins Georges mor. Hertuginne Kate har nemlig for vane å ta bilder av alle de tre barna sine når de fyller år - og gjorde det senest da prinsesse Charlotte fylte fire år i mai.

GLAD: Det var en fornøyd prins George som smilte til mor som tok bilder. Foto: NTB Scanpix
GLAD: Det var en fornøyd prins George som smilte til mor som tok bilder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På ett av bildene ligger den lille prinsens smilende i gresset mens mor Kate fotograferer med kameraet - og da kan man også tydelig se at seksåringen har mistet noen av sine første tenner.

FOTBALLPRINS: Prins George - med den engelske fotballdrakten på seg. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLPRINS: Prins George - med den engelske fotballdrakten på seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gratulerer med dagen!

De nye bildene av lille prins George er tatt i hagen på hertugparets residens Kensington Palace i London - men det er ikke oppgitt når bildene er tatt.

På Kensington Royal sin offisielle Instragram-side har hertugparet også delt en hyggelig bursdagshilsen til prins George.

- Gratulerer med dagen, prins George, åpnes innlegget med, før det videre heter:

- Hertugparet av Cambridge er veldig glade over å kunne dele nye bilder av prins George for å markere hans kongelige høyhets seksårsdag. Bildene er nylig tatt i hagen på hertugfamiliens hjem, Kengsinton Palace.

ARVEPRINS: Prins George er nummer tre i rekken til den britiske tronen - og blir en dag konge. Foto: NTB Scanpix
ARVEPRINS: Prins George er nummer tre i rekken til den britiske tronen - og blir en dag konge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet benyttet også anledningen til å takke for alle hyggelige lykkeønskninger i anledning prinsens store dag.

På ett av bildene har den lille prinsen på seg den engelske landslagsdrakten i fotball - noe flere i kommentarfeltet på Instagram har bitt seg merke i.

- Godt valg av T-skjorte, kommenterer Englands herrelandslag i fotball under Instagram-innlegget.

Feirer på ferie

Hertugparet av Cambridge og deres tre barn, prins George, prinsesse Charlotte (4) og Louis (1) er for tiden på sommerferie i Karibien - noe som betyr at det nok blir en varm og fin fødselsdag i tropiske omgivelser for lille George.

Ifølge People ferierer nemlig familien for tiden på den private øya Mustique i Karibien - og det er ikke hvilken som helst øy.

FAMILIE PÅ TUR: Kate og William og de tre barna deres er for tiden på ferie i Karibien. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE PÅ TUR: Kate og William og de tre barna deres er for tiden på ferie i Karibien. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Øya har nemlig en spesiell tilknytning til den britiske kongefamilien. Dronning Elizabeths (93) avdøde søster, prinsesse Margaret, brukte nemlig øya som tilfluktssted da ekteskapet til Antony Armstrong-James tok slutt på slutten av 70-tallet.

Hun hadde fått et jordstykke i gave av eieren av øya, Colin Tennant, der hun bygde et feriehjem som hun døpte «Les Jolies Eaux», eller «De vakre farvann».

Helt siden den gang har flere medlemmer av kongefamilien brukt øya som et sted for avkobling. Hertugparet har reist dit i flere år, og også Kates familie har feriert der.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

Prins George har hatt en sommer fylt med mye svært mye moro så langt. Han har blant annet tilbrakt tid med familien sin og sin nyfødte fetter Archie.

Til høsten skal den lille tronarvingen fortsette på skolen Thomas's Battersea hvor også søsteren vil begynne i første klasse. På skolen går det rundt 560 elever i alderen fire til tretten år, og skolen blir beskrevet som «den beste utdannelsen som penger kan gi deg i hele England».

LES OGSÅ: Kjenner du henne igjen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer