Den danske kronprinsfamilien:

Se alle de luksuriøse detaljene

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da kronprinsesse Mary fylte 50 år!

SMIIIIL: Kronprinsesse Marys 50-årsdag ble markert med blant annet et TV-show, hvor jubilanten og hennes familien stilte fulltallig i finstasen. Foto: SplashNews.com/NTB
SMIIIIL: Kronprinsesse Marys 50-årsdag ble markert med blant annet et TV-show, hvor jubilanten og hennes familien stilte fulltallig i finstasen. Foto: SplashNews.com/NTB Vis mer
Publisert

Hele Danmarks kronprinsesse Mary fylte 50 år lørdag 5. februar, og ble hyllet av både folket og familie. Blant annet med et direktesendt bursdagsshow på dansk TV2.

Jubilanten var selv i studio under sending, hvor hun blant annet ble hyllet med musikalske innslag. Ved sin side hadde hun ektemannen kronprins Frederik (53) og barna deres prins Christian (16), prinsesse Isabella (14) og tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (11).

Familien stilte opp til fotografering på den røde løperen i forkant av sendingen, og som vanlig var både stil og smil i skjønneste orden.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kronprinsessen er kjent for sin utmerkede stilsans, og hun bommer sjelden eller aldri når det kommer til klær og tilbehør. Det samme ser ut til å gjelde resten av familien, hvis ikke kronprinsessen har hatt en finger med i spillet i valg av antrekk til hele gjengen.

Ingenting overlates i hvert fall til tilfeldighetene når familien skal representere offentlig, og for det observante øye var det mange morsomme og ikke minst luksuriøse detaljer å legge merke til i bildene av den flotte familien på den røde løperen.

Kjendisfavoritt

Jubilanten selv var kledd i kjærlighetens farge. Eller kanskje var det det danske flagget hun hadde i tankene, da hun valgte rødt antrekk fra danske Claes Iversen.

DANSK LUKSUS: Kronprinsessen strålte i rødt fra designeren Claes Iversen, og hadde glitrende diamanter fra Sophie Bille Brahe i ørene. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix/NTB
DANSK LUKSUS: Kronprinsessen strålte i rødt fra designeren Claes Iversen, og hadde glitrende diamanter fra Sophie Bille Brahe i ørene. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix/NTB Vis mer

Designeren er for øvrig bosatt i Nederland, og er også en av dronning Maximas store favoritter. Han er blant annet mannen bak den spektakulære kjolen dronningen bar for første gang i forbindelse med statsbesøket til Norge i fjor.

Marys røde antrekk var dog ikke nytt for anledningen, men gjenbruk. Det samme gjaldt kåpen fra eksklusive Prada og pumpsene fra Gianvito Rossi.

SE MIN KJOLE: Da Nederlands dronning Maxima besøkte Oslo i fjor, stilte hun blant annet i en splitter ny kjole fra Claes Iversen - samme mann som står bak Marys røde bursdagsantrekk. Foto: Shutterstock / NTB
SE MIN KJOLE: Da Nederlands dronning Maxima besøkte Oslo i fjor, stilte hun blant annet i en splitter ny kjole fra Claes Iversen - samme mann som står bak Marys røde bursdagsantrekk. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

I ørene bar Mary eksklusive diamanter fra den danske gullsmeden Sophie Bille Brahe. Nettstedet UFO no more skriver at øredobber er modellen av «Boucle Ensemble», og ifølge gullsmedens eget nettsted koster de 137 000.

Det er imidlertid ikke bare kronprinsessen som har lagt sin elsk på det danske stjerneskuddet av en smykkekunster. Både Madonna, Emma Watson, Anne Hathaway og Lady Gaga er på den eksklusive kundelisten hennes.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

It-veske

Prinsesse Isabella gikk også for gjenbruk når det kom til antrekk, dog lånt fra sin mors garderobe, nærmere bestemt en sort smoking fra Paul Smith.

Hun bar også den supertrendy it-vesken «Re-Nylon Re-Edition 2000 mini-bag» fra Prada til en verdi av drøye 8000 kroner, som er produsert av resirkulert, renset plastavfall samlet fra havet.

Isabella viser seg med andre ord som en ekte trendprinsesse, noe hun også bekreftet med ringene hun bar fra populære Maanesten og Maria Black.

NY FAVORITT: Prinsesse Isabella brukte den trendy vesken fra Prada flere ganger i forbindelse med sin mors bursdag, som her da hele familien besøkte en utstilling. Shutterstock/NTB
NY FAVORITT: Prinsesse Isabella brukte den trendy vesken fra Prada flere ganger i forbindelse med sin mors bursdag, som her da hele familien besøkte en utstilling. Shutterstock/NTB Vis mer

Søskenkjærlighet på fingrene

Ringen fra sistnevnte hadde det enkle budskapet «GIRL», og var fra samme kolleksjon som ringen hennes søster prinsesse Josephines bar med teksten «SIS».

Den yngste prinsessen var for anledningen kledd i en prikkete kjole fra franske Sandro under en kåpe fra det eksklusive motehuset Gucci. Kåpen har hun arvet fra sin storesøster, som har brukt den ved en rekke anledninger i årene 2016-2018.

RINGER: Begge prinsessene bar trendy ringer fra Maria Black. Foto: Splash News / NTB
RINGER: Begge prinsessene bar trendy ringer fra Maria Black. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Marys menn i livet, nemlig ektemannen og de to sønnene, var alle kledd i matchende blå dresser og skjorter uten slips. Prins Christian og kronprins Frederik bar begge sko med spenner som så ut til å være av samme modell, men av ulikt materiale.

Det mest i øynefallende var dog at 16 år gamle Christian har vokst sin far over hodet, og dermed blitt den høyeste i kronprinsfamilien!

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

LES OGSÅ: Smykkevalget vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer