SE PÅ MEG: Chris møtte pressen og viste stolt fram fotavtrykket til datteren. Da fikk vi også se armbåndene hans.  Foto: All Over Press
SE PÅ MEG: Chris møtte pressen og viste stolt fram fotavtrykket til datteren. Da fikk vi også se armbåndene hans. Foto: All Over PressVis mer

Se - Chris gjør som Mette-Marit!

Maddes ektemann er åpenbart blitt av en av gjengen i de kongelige kretser.

SEOGHØR.NO: Da den nybakte pappaen Chris O'Neill stolt viste frem fotavtrykket til sin nyfødte datter, viste han samtidig at han følger med på kongelige trender. Finansmannen bar nemlig to armbånd, som begge gir mening og viser litt om hvem han er.

Det ene er et tegn på at han støtter Childhood Foundaton. Svigermor Silvia startet i sin tid denne stiftelsen, som har som mål å støtte sårbare barn verden over. I dag jobber også kona Madeleine for organisasjonen i New York. 

Det står «Childhood Ten Years», og er et spesialarmbånd som ble gitt ut i 2009 i forbindelse med organisasjonens 10-årsjubileum. I 2009 var imidlertid Madeleine fortsatt forlovet med eksen Jonas Bergström, så Chris har tvilsomt anskaffet dette jubileumsarmbåndet selv. Mest sannsynlig er det Maddes armbånd, som hun har lånt eller gitt bort som en kjærlighetsgest til ektemannen.

På det andre armbåndet Chris bærer står det «Fuck Cancer». Et fargerikt perlearmbånd laget til inntekt for organisasjonen Ung Cancer.

Chris har åpenbart blitt inspirert av sine nye kongelige storfamilie. Symbolske smykker er nemlig blitt svært populær blant den yngre kongelige garde. Tiaraer og glitrende arvesmykker er rett og slett byttet ut med smykker med mening - i alle fall i hverdagen.

METTE-MARITS SAMLING: Dette bildet har Mette-Marit selv lagt ut på twitter, hvor hun takket for Fuck Cancer-armbåndet. Vi kan også se øyet hun nesten alltid går med samt et av shamballa-armbåndene hennes.
METTE-MARITS SAMLING: Dette bildet har Mette-Marit selv lagt ut på twitter, hvor hun takket for Fuck Cancer-armbåndet. Vi kan også se øyet hun nesten alltid går med samt et av shamballa-armbåndene hennes. Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit er en av de som har brukt smykker med mening over lang tid. Hun har blant annet det samme «Fuck Cancer»-armbåndet som Chris hadde på seg. Kronprinsessen fikk sitt i gave, og takket deretter for armbåndet med dette bildet på twitter.

I mange år har en kronprinsessens favorittarmbånd vært et blått øye, som skal beskytte mot misunnelse og motgang. Hun har også øredobber med det hinduistiske symbolet Om, og flere buddhistiske Shamballa-armbånd.

SPESIELT ARMBÅND: Kronprins Haakon bruker ofte sitt armbånd med Nelson Mandelas tidligere fangenummer som en hyllest til den tidligere presidenten i Sør-Afrika. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SPESIELT ARMBÅND: Kronprins Haakon bruker ofte sitt armbånd med Nelson Mandelas tidligere fangenummer som en hyllest til den tidligere presidenten i Sør-Afrika. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Også ektemannen Haakon sender budskap ved hjelp av smykker. Han går ofte med en en armring i sølv med Nelson Mandelas fangenummer.

Damene i den svenske kongefamilien er naturlig nok alle fans av armbåndene fra Childhood - akkurat som det ene Chris hadde på seg. Men prinsesse Madeleine vakte desto mer oppsikt med det grønne båndet hun brukte under bryllupet.

Armbåndet var et brasiliansk «ønskebånd» som prinsessen har båret siden september i fjor. Ifølge en 200 år gammel tradisjon skal armbåndet festes med tre knuter. Hver knute representerer ett ønske – som går i oppfyllelse den dagen båndet er så slitt at det ryker.

Den lysegrønne varianten symboliserer liv og fornyelse. Det vil ikke overraske noen om hennes tre ønsker var forlovelse, bryllup og barn. Med andre ord skal Maddes lykkearmbånd være borte i dag - nå som lykken endelig er fullkommen!