SAVNER BARNA: Kronprinsen innrømmer at det er hardt å være borte fra barna sine når han er på reise.  Foto: SCANPIX
SAVNER BARNA: Kronprinsen innrømmer at det er hardt å være borte fra barna sine når han er på reise. Foto: SCANPIXVis mer

- Savn er en del av livet

Kronprinsen synes likevel det er vanskelig å reise fra barna sine.

SEHER.NO: I intervju med Dagbladet under hans statsbesøk i Tyrkia tidligere denne uken, snakket en åpenhjertig Kronprins Haakon (35) ut om hvordan det er å stadig være på reisefot.

Og Kronprinsen innrømmet at det til tider kan bli litt mye, og at det vanskeligste for han er å være borte fra barna sine.

- Det kan bli litt mye reising. Det er vanskelig å reise fra barna. På denne turen har Kronprinsessen vært hjemme, og da er det litt lettere. Det er aller vanskeligst når vi begge er på reise, selv om det er hyggelig å reise sammen, sier Haakon til Dagbladet.

Kronprinsen opplevde selv at hans egne foreldre, kong Harald og dronning Sonja, var mye borte under hans oppvekst. Og i boken "Haakon" av Fredrik Wandrup forteller Haakon hvordan han opplevde dette:

"Vi ble vant til at de dro, så det ble ikke så vondt hver gang. (...). Det blir til at du dytter følelsene dine bort, for at det skal kjennes greiere.(...) Men jeg savnet dem. Klart det".

Likevel mener Kronprinsen at det er en del av livet og kjærligheten at man skal savne hverandre.

- En del av livet er å savne hverandre. Da kjenner man hvor mye man betyr for hverandre, sier han.

Tidligere denne uken begynte kronprinsesse Mette-Marit på sitt studium i ledelse ved BI i Oslo. Og Kronprinsen innrømmer at han er svært stolt av sin kone.

- Ja, absolutt! Jeg synes det er kjempefint at hun har begynt det studiet. Hun er opptatt av å lære mer og utvikle seg, både som menneske og i rollen sin. Så dette tror jeg er veldig positivt, sier han.

Både Kronprinsen og Kronprinsessen er ivrige i sitt arbeid mot fattigdom og for miljøvern, og ifølge Haakon har paret planer om å ta med seg sine verdisett den gang de overtar tronen.

- Vi har ennå ikke bestemt endelig hvordan våre roller skal se ut i framtida. Men det er klart at vi kommer til å ta med oss verdisettet vårt når vi går inn i kongerollen. Per i dag har vi bare tatt utgangspunkt i det vi synes er meningsfylt, og prøver å bidra på de feltene, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Tragiske nyheter fra Mumbai!