Kronprins Frederik:

Satte vill rekord

- Var en ganske unik henvendelse fra kongehuset.

SEERFAVORITT: Danskene elsket kronprins Frederiks opptreden på TV-skjermen nylig. Her med sønnen prins Christian og kona kronprinsesse Mary i mai. Foto: Backgrid/ NTB
SEERFAVORITT: Danskene elsket kronprins Frederiks opptreden på TV-skjermen nylig. Her med sønnen prins Christian og kona kronprinsesse Mary i mai. Foto: Backgrid/ NTB Vis mer
Publisert

Kronprins Frederik av Danmark (53) var torsdag 1. juli gjest i det danske TV-programmet «Nak og æd». Programmet følger to gode venner, hvorav den ene er kokk, som drar ut på jakt og tilbereder maten på stedet.

Forrige uke var det duket for jubileum, nemlig episode nummer 100 - og i den anledning fikk programlederne storfint besøk - av kronprinsen.

Det skulle vise seg å være noe seerne satte stor pris på.

Mandag kunne DR Medieforskning melde følgende på Twitter:

«Mer enn 825 000 dansker har sett « Nak & Æd»-episoden med kronprins Frederik, hvorav 300 000 har streamet. Ingen annen «Nak & Æd»-episode har blitt streamet av så mange på så kort tid».

Ifølge Gallups seertall så over en halv million dansker programmet live da det ble sendt, og episoden fikk også en score på 4,6 av 5.

- Det er alltid hyggelig når folk ser på, så vi er selvfølgelig glade for interessen som kronprinsens deltakelse har skapt. Imidlertid var det en ganske unik henvendelse fra kongehuset som førte til dagens program, så det betyr ikke at vi planlegger flere gjesteopptredener i fremtiden. Men du skal selvfølgelig aldri si aldri, skrev programmets redaktør, Anders Roholt, i en e-post til Ekstra Bladet.

Kongelig støtte

Noe annet som går på TV for tiden og engasjerer både dansker og resten av Europa, er EM i fotball for herrer. Fans har klistret seg til TV-skjermen den siste måneden, men nå går eventyret mot slutten for denne gang.

UOFFISIELL KÅRING: Rød Løpers Thea Hope kårer EM 2021s flotteste fotballspillere. Spoiler: En svenske topper lista. Video: Rød Løper/NTB Scanpix/Instagram Vis mer

Det er imidlertid et øyeblikk som seerne aldri kommer til å glemme, og som kommer til å være det mange forbinder med årets mesterskap. Det er det øyeblikket hvor danskenes kaptein, Christian Eriksen (29), falt om på banen med hjertestans.

Til stede i Parken i København, hvor kampen fant sted, var også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

De to var på plass for å heie frem landet sitt i turneringen, og var blant dem som ble vitne til den skremmende hendelsen på banen.

I SJOKK: Bildene som utspilte seg på banen preget tydelig kronprinsesse Mary. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB
I SJOKK: Bildene som utspilte seg på banen preget tydelig kronprinsesse Mary. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/NTB Vis mer

Det var ikke vanskelig å se at kronprinsparet var tydelig berørte av det som skjedde på banen. Kronprinsessen holdt seg for ansiktet og var åpenlyst sjokkert. Ektemannen så ut til å holde seg oppdatert på hva som skjedde på telefonen.

Kort tid senere la de også ut en støttemelding til 29-åringen på det danske kongehusets offisielle Instagram-konto.

«Det viktigste i kveld er at Christian Eriksen etter omstendighetene har det bra. Det var rørende å oppleve den fantastiske lagånden og støtten fra spillere og fans, etter det store sjokket vi alle fikk», skrev kronprinsparet.

FOTBALL-PRINSER: Kronprins Frederik og prins William var begge tilstede under semifinalen i fotball-EM onsdag. Her med UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB
FOTBALL-PRINSER: Kronprins Frederik og prins William var begge tilstede under semifinalen i fotball-EM onsdag. Her med UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB Vis mer

Selv uten Eriksen, imponerte Danmark stort i turneringen og tok seg helt til semifinale. Der ventet England, i England, som slo danskene 2-1 etter ekstraomganger. Under kampen var både prins William og den danske kronprinsfamilien til stede på tribunen.

TÅREVÅTT: Det blir følsomt for den populære duoen Jan Thomas og Einar Tørnquist når de drar på fotballkamp i England. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: Kongens eks-elskerinne lever på fattigdomsgrensen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer