Dronning Sonja om Ari Behn:

- Satte ikke pris på Ari da han levde

Dronningen åpner seg om forholdet til sin avdøde svigersønn.

GODT FORHOLD: Ari Behn og dronning Sonja hadde et nært forhold. Nå åpner hun seg ytterligere om sin tidligere svigersønn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
GODT FORHOLD: Ari Behn og dronning Sonja hadde et nært forhold. Nå åpner hun seg ytterligere om sin tidligere svigersønn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Første juledag er det to år siden Ari Behn tok sitt eget liv. Årene som har gått har vært sterkt preget av stor sorg for den nærmeste familien, samt gode venner av kunstneren.

Flere har uttalt seg om sorgen etter Aris bortgang, deriblant hans ekskone, prinsesse Märtha Louise (50), hans mor, Marianne Behn (67), og kronprinsesse Mette-Marit (48).

Nå, i den nye boken «Sonja. Samtaler med Dronningen», forteller også dronning Sonja (84) om sitt nære forhold med sin tidligere svigersønn.

FORFULGT: I «Märtha» på TV 2 snakker prinsesse Märtha Louise ut om forholdet til Ari Behn. Hun beskriver den første tida som «ganske spesiell», og forteller at de ble forfulgt 24 timer i døgnet. Programmet har premiere på TV 2 7. april. Video: TV 2 Vis mer

Masse kritikk

Blant annet kommer det frem at dronningen har relatert seg til kunsten hans gjennom årene, og har blant annet fremdeles en tegning av ham hengende over sengen på kongefamiliens feriested på Mågerø.

SVIGERSØNN: Det er ingen hemmelighet at dronning Sonja var glad i Ari Behn. Her avbildet i 2012. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SVIGERSØNN: Det er ingen hemmelighet at dronning Sonja var glad i Ari Behn. Her avbildet i 2012. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

«Han hadde tydelig et mørke i seg?» spør forfatter Alf van der Hagen. Boken er basert på samtaler han har hatt med dronningen på tomannshånd, fordelt på seks kvelder.

«Ja, stakkar … Men kan jeg spørre deg … for jeg tenker at det er så trist at ikke folk satte pris på Ari mens han levde. Nå som han er død, snakker mange varmt og fint om ham, men før det fikk han masse kritikk, ingenting var bra. Han følte ikke at han var vellykket i det hele tatt, tror jeg», sier dronningen.

VIXEN: Leah Isadora Behn vant prisen for Årets influencer: Beauty og takket blant annet faren Ari Behn i sin takketale. Vis mer

«Et godt forhold»

Alf van der Hagen forteller videre i boken at han hadde mye kontakt med Ari i starten av karrieren, men at det ble mer og mer unaturlig å ta kontakt med ham etter at han giftet seg med prinsessen.

«Jeg har inntrykk av at dere hadde et nært forhold?» spør forfatteren.

«Vi hadde det. Vi hadde absolutt et godt forhold, og vi hadde jo kunsten felles. Han var interessert i hva jeg gjorde, og jeg var interessert i det han holdt på med. Det var noe som lå der som en fellesnevner. En intuitiv forståelse for hverandre, tror jeg», svarer dronning Sonja.

Hun legger også til at de dro på utstillinger sammen og diskuterte kunstnere - hva de syntes og hva de hadde opplevd.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Vanskelig å snakke om

Som nevnt har kronprinsesse Mette-Marit tidligere uttalt seg om sin tidligere svoger. Det gjorde hun i fjor.

Hun holdt seg lenge taus etter dødsfallet, men i det årlige NRK-programmet «Året med kongefamilien» så kronprinsessen tilbake på året uten Ari.

I intervjuet la hun ikke skjul på at det har vært vanskelig å snakke om Behns bortgang.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om det fremdeles. Ari var jo et menneske jeg var veldig, veldig glad i, og alle var veldig glad i. Det at han slet sånn som han gjorde, og valgte å avslutte livet sitt. Det er veldig tungt, sa hun til NRK.

LES OGSÅ: Nye detaljer om Aris død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer