Hertuginne Meghan:

Sår tvil om tårene

En ekspert er usikker på om bildene viser ekte tristhet.

KROKODILLETÅRER?: Det er delte meninger om bildene av en gråtende hertuginne Meghan. Foto: Photo/Martin Meissner, Pool/NTB
KROKODILLETÅRER?: Det er delte meninger om bildene av en gråtende hertuginne Meghan. Foto: Photo/Martin Meissner, Pool/NTB Vis mer
Publisert

8. september gikk en hel nasjon inn i sørgemodus da den triste nyheten om dronning Elizabeths bortgang kom. Hun sovnet inn i en alder av 96 år.

Mandag denne uken var det begravelse, og store deler av verden fulgte med. Alles øyne var naturligvis rettet mot de kongelige, og noen får litt ekstra oppmerksomhet som følge av feider, dramatikk og spekulasjoner.

Prins Harry og hertuginne Meghan (41) har skapt mange overskrifter, men nå er det derimot et tårefullt bilde som får spalteplass.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Visste

Hertuginne Meghan er fotografert gråtende hvor hun tørker bort tårene sine. Ifølge Daily Star mener en kongehusekspert at hertuginnen visste godt om at hun ville bli tatt bilde av i situasjonen.

TØRKER TÅRER: Hertuginne Meghan ble fotografert mens hun tørket bort tårene da tiden var inne for å ta farvel med dronning Elizabeth. Foto: James Whatling/MEGATheMegaAgency.com/NTB
TØRKER TÅRER: Hertuginne Meghan ble fotografert mens hun tørket bort tårene da tiden var inne for å ta farvel med dronning Elizabeth. Foto: James Whatling/MEGATheMegaAgency.com/NTB Vis mer

- Det er vanskelig å si om tårene er ekte tristhet, men Meghan visste definitivt at tårene ville bli lagt merke til og fotografert, uttaler kroppsspråkekspert Adrienne Carter til Daily Star, og fortsetter:

- Vi ser ikke mye muskelbevegelse i Meghans ansikt i bildet, som ville blitt aktivert av genuine emosjonelle uttrykk.

Samtidig mener eksperten at det kan finnes en annen forklaring.

- Hun kan også holde seg selv i sjakk følelsesmessig.

SANG: Kong Harald sang med under «God Save the King» i begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Vis mer

Delte meninger

I sosiale medier er det flere som har fulgt begravelsen tett og ytret meninger rundt både stort og smått.

Flere ser ut til å være uenig med eksperten som sår tvil om tårene er ekte, og kommer istedet med flere lovord om Meghan.

«Meghan Markle er den beste støtten for prins Harry», skriver en.

«Han må føle seg så alene, men hun er alltid der for ham», kommenterer en annen.

«Dette bildet av Meghan fikk meg til å gråte. Smerten og tristheten i ansiktet hennes når hun gråter mens hun ser kisten forsvinne er hjerteskjærende», er det også en som skriver.

- LENTE SEG: Kroppsspråkekspert Grete Holtan om hvordan kong Harald framsto i dronning Elizabeths begravelse. Programleder: Maja Walberg Klev Vis mer

Meghan var iført en svart hatt og en svart kjole, men hadde imidlertid ikke på seg sørgeslør, noe som også har skapt overskrifter.

Det er nemlig vanlig at kvinnelige kongelige bruker sørgeslør i forbindelse med begravelser.

Skikken stammer fra1300-tallet, men ble for alvor populært da dronning Victoria i 1861 tok på seg sørgesløret for godt. Da mistet hun sin ektemann, prins Albert, og gikk kledd i sørgeantrekk helt frem til sin død.

LES OGSÅ: - Får meg til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer