Fyrst Albert og fyrstinne Charlene:

Sannheten om ekteskapet

En ny farskapssak er på gang mot fyrst Albert. Kona Charlene står fjellstøtt ved ektemannens side, hevder hun i nytt intervju.

GODT GIFT: Fyrsteparet i Monaco giftet seg i 2011, og har dermed snart ti års bryllupsdag. Nå forteller fyrstinne Charlene om ekteskapet i et nytt intervju. Foto: Valery Hache/ AFP/ NTB
GODT GIFT: Fyrsteparet i Monaco giftet seg i 2011, og har dermed snart ti års bryllupsdag. Nå forteller fyrstinne Charlene om ekteskapet i et nytt intervju. Foto: Valery Hache/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert

I mange år har det gått rykter om et ekteskapet mellom fyrst Albert (62) og fyrstinne Charlene (42) skal være nokså skakkjørt. Man kan vel si at det gikk trått fra starten av, for allerede før bryllupet i 2011 kom det påstander om at fyrsten hadde fått flere barn utenom ekteskap.

Og siden den gang har ryktene forfulgt ekteparet, som 1. juli kan feire ti år som mann og kone. Om det blir noe særlig til fest, er ikke godt å si - for den siste tiden har det igjen stormet rundt fyrsten.

En ny farskapssak mot Albert er nemlig i gang, og skal opp i retten i februar. En 34 år gammel brasiliansk kvinne hevder at fyrst Albert er faren til hennes datter, som ble født 4. juli 2005. Rettssaken finner sted i Milano i Italia.

Fyrsten har allerede de to barna Jazmin Grace Grimaldi (28) og Alexandre Grimaldi-Coste (17) utenfor ekteskap. De har derfor ikke kongelige titler eller arverett til tronen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Nytt intervju

Nå snakker fyrstinne Charlene om ekteskapet med fyrst Albert i et nytt intervju med det franske magasinet Point du Vue. Intervjuet kommer altså kort tid før farskapssaken mot ektemannen skal behandles.

I intervjuet sier 42-åringen at ekteskapet står sterkt.

SOLID EKTESKAP: Charlene sier at ekteskapet med Albert er solid. Her med tvillingbarna Jaques og Gabriella i 2019. Foto: Shutterstock / NTB
SOLID EKTESKAP: Charlene sier at ekteskapet med Albert er solid. Her med tvillingbarna Jaques og Gabriella i 2019. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Når mannen min har problemer, forteller han meg om det. Jeg sier ofte til ham: «uansett hva, står jeg 1000 prosent bak deg. Jeg står alltid bak deg, i både gode og dårlige tider», sier hun i intervjuet.

Charlene understreker også at hun bestandig vil stå ved sin ektemanns side. Hun omtaler ham også som «lojal, bestemt og modig», og sier at hun ønsker å beskytte ham.

I intervjuet snakker hun også om den mye omtalte «punkersveisen» hun la om til i desember - til manges store overraskelse. Charlene står fast ved at stilskiftet var hennes egen avgjørelse - og sier at hun ikke bryr seg om at frisyren ikke fremstår særlig kongelig.

- Jeg har ingenting å si til dem, bortsett fra at vi er i 2021, og at det finnes viktigere ting som fortjener mer oppmerksomhet i disse vanskelige tider, sier hun.

På nye bilder ser det imidlertid ut til at fyrstinnen er tilbake til en mer vanlig frisyre igjen.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fyrstinnen får også spørsmål om hun er lykkelig i det ferske intervjuet.

- Det går opp og ned, slik det er for alle, sier hun og legger til at hun er lykkelig og føler seg privilegert.

HEI SVEIS: Mange ble nok overrasket over fyrstinnas nye frisyre. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
HEI SVEIS: Mange ble nok overrasket over fyrstinnas nye frisyre. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer

Har skjedd før

Det var i desember farskapssaken mot fyrst Albert kjent. Nå skal den opp i retten neste måned. Anklagene går ut på at fyrsten skal ha hatt et forhold med en brasiliansk kvinne, som resulterte i et barn 4. juli 2005.

På dette tidspunktet datet han Charlene, som han møtte første gang i 2000. Alberts forsvarere har avfeid anklagene som løgn.

Det er ikke godt å si om fyrst Albert er faren eller ei, men dersom han er det, vil dette altså ikke være hans første barn utenom ekteskap.

Det har skjedd to ganger tidligere, første gang i 2005. Albert vedkjente seg offisielt farskapet til sønnen Alexandre Coste i juli 2005 - gjennom sin advokat Thierry Lacoste. Sønnen var den gang nesten to år gammel. Moren er ekskjæresten Nicole Coste, en flyvertinne fra Togo.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Året etter skjedde det samme. 1. juni 2006 annonserte fyrsten farskapet til Jazmin Grace Rotolo, som stammer fra et forhold med amerikanske Tamara Rotolo.

Fyrsten har som kjent også tvillingene Gabriella og Jaques (6) med fyrstinne Charlene. De kom til verden i desember 2014.

LES OGSÅ: I sorg etter tapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer