Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Sannheten om ekteskapet: - Svakere utad

Avslører detaljer fra ekteskapet.

GIFT: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har vært gift i 13 og har barna Estelle og Oscar sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
GIFT: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har vært gift i 13 og har barna Estelle og Oscar sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren 2010 fulgte en hel verden spent med da svenskenes kronprinsesse Victoria (46) og prins Daniel (50) endelig fikk gi hverandre sitt ja, da de giftet seg i Storkyrkan i Stockholm.

Paret har nå vært gift i over 13 år og holdt sammen i tykt og tynt. På nyåret i fjor verserte det blant annet rykter om at ekteskapet gikk mot slutten, noe de til slutt så seg nødt til å avkrefte offentlig.

Etter ryktestormen ser det ut til å ha gått mer enn bra for kronprinsesseparet som ved flere anledninger har slått tilbake mot ryktene og vist seg sammen.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel viste seg sammen etter rykteflommen. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Bilder: Clément Morin. Vis mer

- Kjenner rollen min

Forrige måned, nærmere bestemt 15. september, fylte prins Daniels 50 år. I anledning bursdagen gjorde prinsen et eksklusivt intervju med journalist Carina Bergfeldt (43), som i forkant ikke la skjul på at det var stort for henne å bli plukket ut til å ta en prat med jubilanten.

Under intervjuet ble ekteskapet med Victoria naturlig nok tatt opp, og som vi vet er det stort sett Sveriges kommende dronning som er i fokus når det kommer til de to.

EKTEPAR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel under kong Carl Gustafs 50-års regjeringsjubileum. Foto: Hanne Juul
EKTEPAR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel under kong Carl Gustafs 50-års regjeringsjubileum. Foto: Hanne Juul Vis mer

Bergfeldt spurte dermed prinsen hvordan det egentlig føltes å være «mannen bak kvinnen». Det skriver Svensk Damtidning.

- Det er veldig enkelt. Jeg kjenner rollen min. De fleste vil høre og se Victoria, og det har jeg det fint med. Jeg synes hun er fantastisk, sa prinsen i SVT- intervjuet.

Han fortsatte:

- Jeg går bak og nyter og prøver å bidra, men jeg har ingen problemer med å se min rolle og min situasjon i det hele.

I forbindelse med at Prins Daniel fyller 50 år, har SVT laget en dokumentar. Der forteller han blant annet om oppveksten sin og hvordan det var å gifte seg inn i den svenske kongefamilien. Video: SVT Vis mer

- Svakere utad

I 2010 ble prins Daniel intervjuet av journalist Karin Thunberg (73), som allerede da stilte ham spørsmålet om sin rolle i forholdet.

Nå avslører hun nærmere om det unike innblikket hun fikk i forholdet mellom Victoria og Daniel på den tiden.

- Der og da tenkte jeg mer på den delen av kjærligheten som vi ikke viser verden. Med mindre vi er blant dem som må få bekreftelse fra tusenvis av følgere på sosiale medier inn på sove- og barnerommet, skriver hun i Svenska Dagbladet, og fortsetter:

Prinsesse Estelle stjal showet i forbindelse med kong Carl Gustafs 50 år som landets konge. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

- Men alle andre. Som vet at en romantisk relasjon bygger på styrker og svakheter som ikke kan måles i penger og prosentsatser. Hjemme, bak en stengt dør, kan den som anses å være svakere utad være den som løfter opp relasjonen. Være den trygge hånden i mørket som både en prinsesse eller supersjef kan trenge for å håndtere makt og ansvar.

Videre skriver Thunberg at hun synes Daniels holdning til Victoria er et godt tegn.

- Jeg synes det er oppmuntrende at akkurat denne rollen ikke er selvskreven for kvinner. Også for fremtiden. Uansett om du er på kronprinsessetur eller er en vanlig, suksessfull jente fra Borlänge. Eller Ockelbo. Jeg lover deg, du har også en sjanse til kjærlighet, skriver hun.

LES OGSÅ: - Voldsom rykteflom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer