FLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit måtte trøste Nils Åke Joakimsen som synes det var så kaldt at han gråt av kulden. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
FLOTT: Kronprinsesse Mette-Marit måtte trøste Nils Åke Joakimsen som synes det var så kaldt at han gråt av kulden. Foto: Lise Åserud/SCANPIXVis mer

Samekledd Mette-Marit måtte trøste iskald gutt

Et samekledd kronprinspar opplevde bitende kulde i Kautokeino.

SEHER.NO: Torsdag og fredag denne uken befinner kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit seg i Finnmark på offisielt besøk.

Og Kautokeino var da første sted ut.

Tidlig torsdag morgen kom Kronprinsparet ut av sitt hotell iført tradisjonell samebekledning, til høy jubel fra de fremmøtte publikummerne.

For når gradestokken viser under 30 minusgrader, gjelder det å kle seg.

Så kaldt var det at selv lokalbefolkningen frøs inntil margen. Kronprinsessen måtte forbarme seg Kautokeino-gutten Nils Åke Joakimsen (5) som gråt av den bitre kulden.

Se og Hørs Hoffreporter, Kjell Arne Totland, befinner seg for tiden også i Finnmark i anledning Kronprinsparets besøk.

Og ifølge reporteren så paret strålende ut i sine flotte drakter.

- De kom ut fra hotellet til stor jubel fra de fremmøtte, og Kronprinsen holdt en liten tale på samisk der han fortalte at de gledet seg veldig til besøket og håpet å få like mange gode opplevelser som det hans foreldre fikk da de besøkte Finnmark som kronprinspar i 1969, sier Totland til Seher.no.

Kronprinsparet har tett program de neste dagene, blant annet skal de besøke Sametinget i anledning samefolkets dag i Karasjok fredag, og torsdag skal de også ut på scootertur for å se nærmere på reindriftsmiljøet på Finnmarksvidda.

- Etter velkomstseremonien skal de ut på scootertur. De har fått tilbud om å kjøre hver sin scooter, eller kjøre sammen hvis de vil. Det er veldig kaldt her oppe, men Kronprinsparet var veldig godt kledd og under reinskinnet har de scooterdresser. Kronprinsen hadde også på seg en stor skinnlue, mens kronprinsessen hadde på seg en kyse. Det er en strålende dag, og både Kronprinsen og kronprinsessen sa at de gledet seg veldig, forteller Totland.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Snubling, bryllup og babylykke!