Prins Ernst August av Hannover:

Saksøker sin egen sønn

Prinsesse Carolines omstridte ektemann skaper overskrifter - igjen.

GÅR RETTENS VEI: Prins Ernst August har saksøkt sin egen sønn for å få tilbake et slott i Tyskland. Her er han med kona prinsesse Caroline i 2002. Foto: REX/ NTB
GÅR RETTENS VEI: Prins Ernst August har saksøkt sin egen sønn for å få tilbake et slott i Tyskland. Her er han med kona prinsesse Caroline i 2002. Foto: REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Ernst August (66) av Hannover - ektemannen til Caroline av Monaco (64) gjennom over 20 år - er ikke redd for å skape overskrifter.

Skandaleprinsen har gjort seg bemerket med både fyll og utroskap, og tidligere i år fikk han nok en gang oppmerksomhet, da han ble tiltalt for å ha yppet til bråk med politiet i fylla i fjor sommer.

Nå er 66-åringen nok en gang i vinden. Han har nemlig saksøkt sin egen sønn Ernst August jr. (37) for å få tilbake kontrollen over et slott i Tyskland. Det skriver nyhetsbyrået AFP, som henviser til rettskilder.

Det er snakk om slottet Marienburg. I årene 2004-2007 ga prinsen sønnen en rekke eiendommer, men nå ønsker han dem tilbake grunnet «grov utakknemlighet», kommer det fram i en uttalelse fra retten i Hannover.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Den omstridte 66-åringen skal ifølge dokumentene fra retten ha levert inn søksmålet i slutten av 2020. Han ønsker altså å oppheve gavene han har gitt til sin egen sønn - deriblant Marienburg slott, samt flere andre staselige eiendommer i Tyskland.

Enorme kostnader

AFP skriver at prins Ernst August anklager sønnen for å ha gått bak ryggen hans ved å tilby slottet til regionale myndigheter som offentlig eiendom, delvis på grunn av de enorme kostnadene som kreves for å holde eiendommen ved like.

Dette skal ha vært stikk i strid med prins Ernst Augusts ønsker for slottet.

STRIDENS KJERNE: Det er dette slottet far og sønn krangler om. Foto: Julian Stratenschulte / AFP / NTB.
STRIDENS KJERNE: Det er dette slottet far og sønn krangler om. Foto: Julian Stratenschulte / AFP / NTB. Vis mer

Skandaleprinsen anklager også sønnen for å ha robbet til seg verdifull kunst og antikviteter fra familien. Han anslår at den totale verdien av eiendommen er rundt fem millioner euro, kommer det fram i rettsdokumentene.

Ernst August jr. har uttalt til det tyske nyhetsbyrået DPA at avtalen om å overføre slottet til de regionale myndighetene er «juridisk sikker».

GIFT: Prinsen har vært gift med prinsesse Caroline siden 1999. Foto: Heribert Proepper / AP / NTB.
GIFT: Prinsen har vært gift med prinsesse Caroline siden 1999. Foto: Heribert Proepper / AP / NTB. Vis mer

- Det er ingenting som står i veien for den langsiktige bevaringen av Marienburg som et sentralt kulturminne i Niedersachsen, uttalte han.

Det er foreløpig ikke kjent når saken skal opp i retten.

Klammeri

Dette er riktignok ikke den eneste rettssaken prins Ernst August er innblandet i for tiden. På nyåret ble det nemlig kjent at 66-åringen risikerer tre år i fengsel for å ha havnet i klammeri med politiet 15. juli 2020.

Hendelsen skal ha funnet sted i prinsens jakthytte i landsbyen Grünau i Østerrike.

Ifølge prinsens egen forklaring, ringte han etter hjelp fordi han følte seg dårlig som følge av lavt blodsukker. Så skal det ha gått helt galt - av uklare årsaker. Prinsen skal ha havnet i slagsmål med politiet og deretter blitt innlagt til undersøkelse på psykiatrisk avdeling.

SAKSØKT: Ernst August jr. har blitt saksøkt av sin egen far. Foto: Granthon Carlos Garcia / Action Press / Rex / NTB
SAKSØKT: Ernst August jr. har blitt saksøkt av sin egen far. Foto: Granthon Carlos Garcia / Action Press / Rex / NTB Vis mer

Prinsen ble tiltalt for å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin ved å bruke vold, og for å ha truet dem og påført dem skader.

Prinsen hadde drukket da hendelsen fant sted, og skal ha hatt en promille på 0,8. Han er også tiltalt for å ha truet en politibetjent med et balltre 20. juli samme år, samt for å ha truet en ansatt noen måneder senere.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

66-åringens forsvarer, Malte Berlin, avviste anklagene, og hevdet at prinsen den aktuelle kvelden hadde fått smertestillende medisin etter en kjeveoperasjon, og at han bare hadde drukket et par glass rødvin.

Forsvareren hevdet at prinsen ikke skal ha visst hva han gjorde den aktuelle kvelden - på grunn av det lave blodsukkeret.

LES OGSÅ: Slik bekrefter Kourtney forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer