Så mye tjener Frederik på én dag

Kronprinsen jobber lite – og tjener fett.

SÅÅÅ MYE PENGER: Kronprins Frederik har til salt i kanapeene. Foto: SCANPIX
SÅÅÅ MYE PENGER: Kronprins Frederik har til salt i kanapeene. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Har du lyst til å jobbe mindre enn de fleste – og samtidig tjene mer? Da er rollen som dansk kronprins en perfekt løsning. Få arbeidsdager og høy lønn er hverdagen for kronprins Frederik (44) av Danmark.

Ifølge danske Se og Hør hadde Frederik 108 offisielle arbeidsdager i fjor. En vanlig dansk arbeider jobber til sammenligning rundt dobbelt så mange dager.

Likevel tjener kronprinsen vesentlig mer enn sine landsmenn. For hver dag han tok på seg jobbdressen i fjor betalte staten ham 158 000 danske kroner.

Til sammenligning må de fleste dansker klare seg med en dagslønn på under 2000 kroner.

Men selv Frederik blir smågutt sammenlignet med sin mor, dronning Margrethe (72).

I 2012 var den danske monarken registrert med 94 offisielle arbeidsdager. Med en apanasje på 5,7 millioner kroner i måneden tilsvarer det en dagslønn på 723 000 kroner.

I rettferdighetens navn skal det sies at alle pengene ikke brukes til privat luksus – men også til å lønne ansatte, innkjøp av mat og offisielle fester.

Lørdag formiddag ble det forøvrig kjent at kronprinsen og kona kronprinsesse Mary (41) stepper inn for regentparet, og drar på statsbesøk til Chile i mars, etter at dronning Margrethe har fått reisenekt av legene sine på grunn av problemer med ryggen.
 
LES OGSÅ: Prins Henrik vil bli Konge av DanmarkVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer