Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad:

Så mye måtte de gi for drømmehuset

Det unge paret kjøpte sin nye bolig under prisantydning.

PÅ FLYTTEFOT: Marius Borg Høiby og kjæresten Juliane Snekkestad har kjøpt seg hus i Tønsberg. Foto: NTB Scanpix
PÅ FLYTTEFOT: Marius Borg Høiby og kjæresten Juliane Snekkestad har kjøpt seg hus i Tønsberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av 2019 ble det kjent at Marius Borg Høiby (22) og kjæresten Juliane Snekkestad (23) blir samboere, da de har kjøpt bolig sammen i Tønsberg, der sistnevnte kommer fra.

- Ja, de har kjøpt bolig sammen. Men det er en privat sak, så jeg vet ikke om jeg skal uttale meg noe særlig mer, sa Jesper Snekkestad, faren til Juliane, til Tønsberg Blad den gang.

Eneboligen på 123 kvadratmeter, som i prospektet fra DNB Eiendom er omtalt som en «trivelig enebolig over to plan», ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på 3,8 millioner kroner.

Ifølge dokumenter hos Kartverket står det imidlertid at det unge paret har kjøpt boligen for 3,65 millioner kroner.

❤️

Et innlegg delt av Marius Borg Høiby (@marius_borg)

I en kopi av grunnboka som Se og Hør har hentet inn, står Juliane Snekkestad oppført som en av kjøperne, mens den andre er «beskyttet i henhold til instruks». Det er naturlig å anta at Marius er den andre kjøperen, da han i likhet med kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise (47) lever på skjult adresse - etter en vurdering gjort av politiet.

Ifølge dokumentene skal banken ha tatt pant i huset på 4,5 millioner kroner.

Eier halvparten hver

Grunnboksinformasjonen viser at Marius og Juliane eier halvparten av den nye boligen hver. I den norske kongefamilien har det de siste to generasjonene vært vanlig at medlemmet av kongefamilien står som eier av deres eiendommer.

Slottet har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at verken dronningen eller kronprinsessen er medeiere i noen av eiendommene de disponerer.

Blant annet eier kong Harald (81) og kronprins Haakon (45) sine eiendommer alene, til tross for at alle er kjøpt, festet eller arvet etter at de giftet seg med dronning Sonja (81) og kronprinsesse Mette-Marit (45).

Oppussingsobjekt

I en tidligere utgave av Se og Hør ble Marius og Julianes nye bolig betegnet som et oppussingsobjekt, og det er forventet at paret vil gjennomføre en omfattende renovering før de flytter inn.

I første etasje av huset, som ligger omtrent fire kilometer fra sentrum, er det vindfang, hall, kjøkken, stue, vaskerom, toalett og kjølerom. Andre etasje rommer tre soverom og et bad.

En garasje i samme stil som huset følger også med parets nye eiendom.

Samboere i utlandet

Paret har tidligere bodd sammen i London, der Juliane har jobbet som modell, og Marius som redaktør i Tempus Magazine - en stilling han mistet som følge av at magasinet ble nedlagt.

Marius valgte siden å flytte hjem til Norge, hvor det i desember i fjor ble kjent at han hadde fått ny jobb.

VG kunne da melde at Borg Høiby i januar og februar skal jobbe i salgs- og markedsavdelingen i Selvaag Bolig.

Å jobbe med bolig blir noe helt nytt for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn. Tidligere har han hatt en rekke jobber og interesser, men ingen av dem har omhandlet eiendom.

Etter å ha avbrutt både studieopphold i Los Angeles og et kortvarig opphold i Milano, der han var ansatt som trainee hos motekongen Philipp Plein, fikk han andre interesser.

Til slutt fant kronprinsessas sønn et nytt kall - som stilredaktør i England.

Eventyret i London tok imidlertid brått slutt, da magasinet i fjor høst kom med sin siste utgave. Det ble kroken på døra for de ansatte, som måtte gå fra sine stillinger. Og 22-åringen var en av dem, noe han selv bekreftet overfor Se og Hør.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

LES OGSÅ: Babylykke for familien Clinton

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer