Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Så Meghan som en utvei

Kongehusekspert hevder det var unødvendig for prinseparet å forlate familien slik de gjorde.

FLYTTET FRA FAMILIEN: Prins Harry og hertuginne Meghan flyttet fra England for to år siden. Foto: Splash News/NTB
FLYTTET FRA FAMILIEN: Prins Harry og hertuginne Meghan flyttet fra England for to år siden. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det ble rabalder da prins Harry (38) og kona hertuginne Meghan (41) valgte å forlate Storbritannia til fordel for sistnevntes hjemland, USA. Pressen døpte prinseparets valg for «Megxit».

Flere medier hevdet den gang at parets avgjørelse skapte splid i familien.

Ifølge kongehusekspert og forfatter Andrew Morton trengte imidlertid ikke paret å forlate både Storbritannia og kongefamilien slik de gjorde; avdøde dronning Elizabeth hadde nemlig stor forståelse for hva de ville gjøre, hevder han.

- Var alltid forståelsesfull

Forfatteren står bak bøker om både prinsesse Diana, hertuginne Meghan, og senest boken «The Queen: Her Life» om dronning Elizabeth som blir utgitt denne måneden.

- Jeg tror Harry så på Meghan som en vei ut, mener Morton når han gjester podkasten «Pod Save the King», ifølge Expressen.

Han påstår det ikke var nødvendig å forlate familien slik de gjorde, og dronningen, som selv hadde bodd utenlands i to år, hadde forståelse for at de ønsket å flytte fra England.

Dronning Elizabeth og prins Philip bodde nemlig på Malta etter å ha giftet seg, der prins Philip var i marinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer