Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Så Meghan som en utvei

Kongehusekspert hevder det var unødvendig for prinseparet å forlate familien slik de gjorde.

FLYTTET FRA FAMILIEN: Prins Harry og hertuginne Meghan flyttet fra England for to år siden. Foto: Splash News/NTB
FLYTTET FRA FAMILIEN: Prins Harry og hertuginne Meghan flyttet fra England for to år siden. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det ble rabalder da prins Harry (38) og kona hertuginne Meghan (41) valgte å forlate Storbritannia til fordel for sistnevntes hjemland, USA. Pressen døpte prinseparets valg for «Megxit».

Flere medier hevdet den gang at parets avgjørelse skapte splid i familien.

Ifølge kongehusekspert og forfatter Andrew Morton trengte imidlertid ikke paret å forlate både Storbritannia og kongefamilien slik de gjorde; avdøde dronning Elizabeth hadde nemlig stor forståelse for hva de ville gjøre, hevder han.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

- Var alltid forståelsesfull

Forfatteren står bak bøker om både prinsesse Diana, hertuginne Meghan, og senest boken «The Queen: Her Life» om dronning Elizabeth som blir utgitt denne måneden.

- Jeg tror Harry så på Meghan som en vei ut, mener Morton når han gjester podkasten «Pod Save the King», ifølge Expressen.

Han påstår det ikke var nødvendig å forlate familien slik de gjorde, og dronningen, som selv hadde bodd utenlands i to år, hadde forståelse for at de ønsket å flytte fra England.

Dronning Elizabeth og prins Philip bodde nemlig på Malta etter å ha giftet seg, der prins Philip var i marinen.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Dronningen var alltid forståelsesfull om noen ville ta et steg tilbake i noen år og bare nyte familielivet, hevder Morton.

Skal ha vurdert New Zealand

Morton påstår samtidig at USA slettes ikke var prinseparets førstevalg, men New Zealand. De skal til og med luftet tanken med landets statsminister, hevder han.

Om New Zealand var parets førstevalg, vites ikke med sikkerhet. Under det omdiskuterte Oprah-intervjuet i 2021, uttalte imidlertid hertuginnen at de vurderte å bosette seg på øya.

- Vi sa: Ok, hvis dette ikke funker for alle, vi lider, dere kan ikke gi oss hjelpen vi trenger, så kan vi bare ta et steg tilbake. Vi kan gjøre det i et land i samveldet.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Vi foreslo New Zealand eller Sør-Afrika, sa hertuginnen i intervjuet, ifølge Marie Claire.

- De hadde alle mulige planer og tanker om framtiden, men det ble ikke slik de hadde sett for seg. Når det kommer til stykket, har prins Harry en forbannelse som heter karisma, men han hater å være en prins. Og jeg tror Harry så på Meghan som en utvei, mener Morton.

LES OGSÅ: - Mye man kan angre på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer