Hertuginne Meghan:

- Sa jeg trengte hjelp

Ektemannen strakk ut en hjelpende hånd.

ÅPENHJERTIG: Hertuginne Meghan forteller om redningen i perioden da hun slet med sin mentale helse. Foto: Splah News / NTB
ÅPENHJERTIG: Hertuginne Meghan forteller om redningen i perioden da hun slet med sin mentale helse. Foto: Splah News / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har både hertuginne Meghan (41) og prins Harry (37) stått i flere offentlige stormer, men de har tilsynelatende alltid stått støtt ved siden av hverandre.

Nå åpner førstnevnte seg om detaljene rundt en mer privat kamp. Det gjør hun i den nyeste episoden av podkasten sin, «Archetypes».

Prins Harry hjalp

I podkasten forteller hertuginnen åpenhjertig om at hun har slitt med sin mentale helse, og om hvordan hun opplevde stigmaet rundt det.

Uten å gå nærmere inn på sin egen opplevelse rundt temaet i podkasten, roser hun ektemannen prins Harry for hjelpen han ga henne da hun «var på sitt verste».

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekket stor oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det var nemlig den britiske prinsen som fant en profesjonell person hun kunne snakke med da Meghan trengte det som mest.

- Du vet, mannen min hadde funnet et nummer jeg kunne ringe. Og jeg ringte denne damen. Hun visste ikke engang at jeg ringte, forteller Meghan i podkasten, gjengitt av US Weekly.

Videre forteller Meghan at hun i den andre enden hørte at kvinnen var i ferd med å betale på matbutikken.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gaten i London, etter dronning Elizabeths begravelse, var ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

- Og jeg sa: «Hei», og introduserte meg selv. Jeg kunne høre henne si: «Vent, beklager, jeg er bare så forvirret. Hvem er dette?» Og jeg svarte: «Jeg trenger hjelp», og hun kunne høre den forferdelige tilstanden jeg var i, fortsetter hertuginnen.

Videre understreker 41-åringen viktigheten av å være ærlig om hva man trenger når det kommer til mental helse, og å ikke være redd for å be om hjelp.

- Jeg skammet meg

Dette er ikke første gang hertuginne Meghan forteller åpent om sine psykiske problemer.

I det mye omtalte intervjuet med CBS i 2021 fortalte Meghan at hun et par år før intervjuet hadde sagt til prins Harry at hun ikke ville leve lenger.

Hertuginnen innrømmet at hun i den perioden ikke så noen løsning.

- Jeg skammet meg veldig for å si det på den tiden, og jeg skammet meg over å måtte fortelle det til Harry, særlig fordi jeg visste hvor mange tap han hadde gått gjennom. Men jeg visste at hvis jeg ikke sa det ville jeg bare gjort det. Jeg ville bare ikke leve lenger. Og det var en veldig tydelig og ekte og skummel, konstant tanke, fortalte hun den gang.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

LES OGSÅ: Dette er hans egentlige navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer