- Så døper vi deg...Prins Ørevoks

Det var en gang en Prins, hans navn ble ikke helt som hans kongelige foreldrene hadde tenkt seg...

<strong>NAVNETABBE:</strong> Tvillingenne til det danske kronprinsparet Frederik og Mary fikk sine navn torsdag. Men navnevalget til sønnen vekker oppsikt.  Foto: Reuters
NAVNETABBE: Tvillingenne til det danske kronprinsparet Frederik og Mary fikk sine navn torsdag. Men navnevalget til sønnen vekker oppsikt. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Rett før klokken 16 torsdag ettermiddag, bar Danmarks kronprins Frederik (42) og kronprinsesse Mary (38) sin yngste sønn og datter til dåpen i Holmens kirke i København.

Mens de to fram til da ble omtalt som «lille pige» og «lille dreng», har de nå fått navnene Josephine Sofia Ivalo Mathilda og Vincent Frederik Minik Alexander.

De grønlandske mellomnavnene Minik og Ivalo var det som overrasket flest dansker etter seremonien. Men det spørs om ikke Vincent heller foretrekker fornavnet eller «lille dreng», når han selv blir stor nok til å besøke Grønland.

For i Grønland både jubler og ler de av navnevalget, ifølge Ekstrabladet.

- Folk her oppe er så glade og stolte. Mange er rørt til tårer, sier sangerinnen Julie Ivalo Berthelsen til Ekstra Bladet.

Julie Ivalo og kjæresten hennes Minik har flere ganger vært på besøk hos det danske kronprinsparet, og det er nok der de har hentet inspirasjon til navnet fra. Men hun tror nok ikke kronprinsparet er helt klar over betydningen av navnet Minik.

- Her på Grønland pleier vi å si at «Minik» betyr ørevoks. Det har kronprinsparet kanskje ikke vært like klar over, sier hun til den danske avisen.

Ordtolkningen bekreftes av ordboken, som gir navnet to betydninger: 1) Tran, som er blitt en seig limaktig masse eller størknet fettlag og 2) ørevoks.

«Ivalo» betyr for øvrig senetråd. 


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Overrasket danskene ved dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer