Meghan og Harrys bryllup:

- Sa de ikke kjente brudeparet

George Clooney og konas tilstedeværelse i Meghan og Harrys storslåtte bryllup skaper overskrifter - over to år senere.

VEKKER OPPSIKT: George Clooney og kona var gjester i Meghan og Harrys storslåtte bryllup - uten å kjenne brudeparet. Foto: REX/Shutterstock/NTB
VEKKER OPPSIKT: George Clooney og kona var gjester i Meghan og Harrys storslåtte bryllup - uten å kjenne brudeparet. Foto: REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått to og et halvt år år siden prins Harry (36) endelig fikk sin heldige utkårede, og ga sitt ja til den vakre skuespilleren Meghan Markle (39).

Bryllupet sto lørdag 19.mai i 2018, der prinsen og hertuginnen ble rette ektefolk i en vielse i St. Georges kapell på Windsor slott i London.

Dagen var like storslått som forventet når det gjelder kongelige bryllup, og allerede et par timer før vielsen hadde gjestene begynt å ankomme. Som seg hør og bør var det en svært stjernespekket gjesteliste, og paret hadde invitert en rekke store kjendiser - som også skal ha vært gode venner.

Nå har det imidlertid kommet opplysninger som hevder at dette ikke egentlig var tilfellet.

BRYLLUP: Flere kjendiser var invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien var blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

- Kjente ikke brudeparet

Blant kjendisgjestene som hadde iført seg finstasen og tatt turen til Windsor, var superparet George (59) og Amal Clooney (42).

Opplysningene som har kommet frem, hevder nemlig at Hollywood-kjekkasen og hans kone innrømmet at de ikke kjente brudeparet, bare sekunder før vielsen fant sted, ifølge Daily Mail.

GJESTER: George og Amal Clooney var en av mange kjendisgjester i det kongelige bryllupet. Foto: REX/NTB
GJESTER: George og Amal Clooney var en av mange kjendisgjester i det kongelige bryllupet. Foto: REX/NTB Vis mer

Som et tegn på deres angivelig tette forhold til brudeparet, ble George og Amal plassert bare få plasser unna alteret. Det har nå flere stusset over, og ifølge journalisten Rachel Johnson skal ikke Clooney ha kjent det kommende ekteparet i det hele tatt.

- Det er en historie som går rundt om at mens Carolyn Bartholomew, Dianas tidligere romkamerat, ventet på at seremonien skulle starte, snudde hun seg til paret ved siden av og spurte hvordan de kjente Harry eller Meghan. «Vi gjør ikke det», svarte Clooney-paret lystig, ifølge Johnson.

Det skal for øvrig nevnes at Clooney er kjent for å være en spøkefugl, men etter at en rekke medier omtalte utsagnet fra Johnson har en talsperson for George Clooney gått ut og benektet at historien stemmer, ifølge Express.

SHOWMAN: Pastor Michael Curry skapte flere reaksjoner blant de oppmøtte under vielsen. - For erkekonservative briter kan han ha vært litt too much, men det gjenspeiler veldig hvem Meghan og Harry er, sier Se og Hørs ekspert Caroline Vagle. Video: AP Vis mer

Kjendisgjester

Carolyn Bartholomew er Harrys gudmor og var én av tre kvinner som delte Dianas leilighet i Earl's Court. Hun ble gitt en av de beste plassene i huset, omtrent like overfor prins William (38) og prins Charles (71).

Johnson beskriver videre at det var en rekke andre kjendiser som var invitert, inkludert Oprah Winfrey (66), James Corden (42) og det britiske superparet David (45) og Victoria (46) Beckham, som «umulig kan ha vært gamle og kjære venner av brudeparet».

Oprah og Serena Williams (39) var plassert i nærheten av Clooney, mens David, Victoria, James Corden og hans kone var plassert lengre unna.

GIFT: Mai 2018 ga prins Harry og hertuginne Meghan hverandre sine ja, i et svært romantisk og storslått bryllup. Foto: NTB
GIFT: Mai 2018 ga prins Harry og hertuginne Meghan hverandre sine ja, i et svært romantisk og storslått bryllup. Foto: NTB Vis mer

Åpnet hjemmene sine

George og Amal Clooney var også en del av de 200 på den ekslusive gjestelisten til bryllupsfesten, som senere fant sted på Frogmore House. Der skal George angivelig ha danset med både hertuginne Meghan og hertuginne Kate (39).

Det har lenge vært en liten uoverensstemmelse ved hvorvidt Clooney-paret kjenner prinsen og hertuginnen.

I «Finding Freedom», hertugparets selvbiografi, står det nemlig at George og Amal har åpnet det britiske hjemmet sitt i Sonning i Oxfordshire for Meghan og Harry ved to anledninger.

I boken står det også at Hollywood-paret inviterte de kongelige vennene sine til det private feriehuset ved Comosjøen i Italia bare uker etter bryllupet, der hertugparet skal ha flydd Georges jetfly.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

- George er neddopet

George Clooney var i mange år en av verdens mest ettertraktede ungkarer, og hadde en rekke høyprofilerte forhold til ulike skjønnheter.

Men så, i oktober 2013, traff kjekkasen 16 år yngre Amal, og plutselig fikk pipa en helt annen låt.

Etter bare et halvt år som kjærester gikk «Ocean's Eleven»-stjernen ned på kne og fridde til toppadvokaten. Og høsten samme året ga de hverandre sine ja, i det som ble regnet som årets største stjernebryllup, i en romantisk seremoni i Venezia i Italia.

Sommeren 2017 kunne George og Amal slippe jubelen løs da de ble foreldre for første gang.

- I morges ønsket Amal og George tvillingene Ella og Alexander Clooney velkommen til verden. Ella, Alexander og Amal er alle friske, glade og har det fint, kunngjorde parets talsperson til People den gang.

- George er neddopet, men burde komme seg til hektene igjen om et par dager, la talspersonen spøkefullt til.

LES OGSÅ: - Anerkjente ikke Meghan og Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer