Prins William:

Rystet etter tragisk dødsfall

Prinsen ønsker mer fokus på unges sikkerhet på internett.

TAR TIL ORDE: Prinsen uttaler seg etter et tragisk dødsfall i Storbritannia. Foto: Phil Noble / PA Photos / NTB
TAR TIL ORDE: Prinsen uttaler seg etter et tragisk dødsfall i Storbritannia. Foto: Phil Noble / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november 2017 gikk 14 år gamle Molly Russell bort. Familien fant henne på soverommet en morgen etter en helt normal kveld med familien i London, skriver The Guardian.

Den unge jenta hadde skadet seg selv og mistet livet, og etterlot sin familie i dyp sorg. Det tok ikke lang tid før de fant ut at datteren levde et liv de ikke kjente til på internett. Faren hennes, Ian Russel, beskrev det som en verden han ikke kjente igjen. Innholdet hun så på skal ha vært så skadelig at det førte til hennes dødsfall.

En rettslege, Andrew Walker, har nå stadfestet at sosiale medier har bidratt til Molly Russells dødsfall, noe som har fanget prins Williams (40) oppmerksomhet, skriver Sky News.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

- Ingen skal måtte oppleve dette

Den unge jenta hadde sett på innhold som omhandlet depresjon, angst og selvmord. Rettslegen mener dette har bidratt til hennes dødsfall, men kategoriserer det ikke som selvmord. Han mener dødsårsaken er selvskading.

Prins William har tatt til orde etter rettslegens funn, og hyller 14-åringens familie.

- Ingen foreldre skal måtte takle det Ian Russell og hans familie har vært gjennom, sier prinsen og fortsetter:

- Nettsikkerhet for barna våre og unge mennesker må være en forutsetning, ikke en ettertanke.

Rettslegen på sin side mener at Molly var i en periode av livet sitt hvor man lett lar seg påvirke av det man ser på nettet.

- Hun ble utsatt for materiale som kan ha påvirket henne på en negativ måte, og i tillegg, det som kan ha startet som depresjon ble til en mer alvorlig depressiv sykdom, uttalte han.

- USIKRE: Prins William og prinsesse Kate var på plass til dronning Elizabeths begravelse i Westminster Abbey mandag 19. september. Men det var én ting de skal ha vært usikre på i forkant. Reporter/video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Forkjemper for mental helse

Prins William og kona prinsesse Kate (40) har lenge rettet søkelyset mot mental helse hos unge. Prinsen har tidligere uttalt at han anser det som veldig viktig for foreldre å snakke med barna sine om mental helse.

- Det kan endre et barns retning i livet for alltid dersom man ikke løser problemene, har han sagt ifølge The Guardian.

Han sa også at mental helse er like viktig som psykisk helse.

- Det blir ofte sagt at fedre kan syns det er vanskelig å snakke om sine egne følelser, så det er ikke så rart om de sliter med å prate med sønnen eller datteren sin om det temaet. Men vi har ikke egentlig et valg. Jeg tror virkelig at et barns mentale helse er like viktig som hans eller hennes fysiske helse.

LES OGSÅ: Rystet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer