Den danske kongefamilien:

Rystet av skoleskandale: - Helt uakseptabelt

Kronprinsparet kritiseres av ekspert: - Foregår mobbing hver dag.

KOSTSKOLE: Prins Christian begynte i fjor høst på Herlufsholm Kostskole. Foto: Keld Navntoft / Kongehuset
KOSTSKOLE: Prins Christian begynte i fjor høst på Herlufsholm Kostskole. Foto: Keld Navntoft / Kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom det frem rystende avsløringer fra en kostskole i Danmark. Én av elevene ved skolen er prins Christian (16).

Torsdag forrige uke var det nemlig premiere på det danske TV 2-programmet «Herlufsholms hemmeligheter». I programmet ble det avdekket flere episoder med krenkelser og en voldelig kultur blant elevene ved den prestisjetunge skolen. Det skriver danske B.T.

En rekke tidligere elever skal i dokumentaren fortelle om ulike episoder med vold, seksuelle overgrep og mobbing. Blant annet kan en tidligere student, som er anonym i dokumentaren, fortelle at det var vanlig praksis at eldre elever slo de yngre.

I etterkant av dokumentaren har rektoren ved Herlufsholm Kostskole fått sparken, og styret beklager nå belastningen som avsløringene har medført. Les mer om dette lenger ned i saken.

Lurt til å drikke tiss

En elev skal ifølge Ekstra Bladet fortelle at det var «normalt» at elever ble misbrukt om natten, hvor de ble holdt fast og fikk stukket fingre opp i endetarmsåpningen av eldre elever.

Rektor på Herlufsholm, Mikkel Kjellberg, opplyste tidligere denne måneden til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet, som fører tilsyn ved skolen, at han har kjennskap til to episoder som involverer urin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.