Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng:

- Ryktene var usanne

Ett år etter bruddet med prinsesse Märtha Louise, tar hun et oppgjør med lesberyktene.

SNAKKER UT: Det har gått ett år siden det ble kunngjort at Soulspring skulle legges ned. Nå snakker Elisabeth Nordeng ut om tiden som har gått, og ryktene som oppsto i kjølvannet av samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Det har gått ett år siden det ble kunngjort at Soulspring skulle legges ned. Nå snakker Elisabeth Nordeng ut om tiden som har gått, og ryktene som oppsto i kjølvannet av samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I september i fjor valgte prinsesse Märtha Louise (48) og Elisabeth Nordeng (51) å kunngjøre at de skulle legge ned den såkalte «engleskolen», eller Soulspring, som selskapet egentlig het. Konseptet ble startet opp i 2007, og fikk fort landsdekkende oppmerksomhet for virksomheten de skulle bedrive.

De tjente millioner på å tilby undervisning, kurs og foredragsvirksomhet, som gjerne omhandlet åndelighet og spiritualisme. Det fikk de to damene også krass kritikk for av flere, men Soulspring skulle altså klare å leve i hele 12 år før de bestemte seg for å legge det ned.

Siden den gang har det vært relativt stille rundt Nordeng. Mens prinsesse Märtha Louise har skapt overskrifter med alt fra forholdet sitt til Durek Verrett, til bruk av tittelen sin i kommersiell sammenheng, har Nordeng jobbet med en litterær bombe.

- Usant

Den har hun valgt å slippe nå, i form av boken «50 under fullmånen». Selv om den i all hovedsak handler om henne selv, bruker Nordeng noen sider på å diskutere det tidligere samarbeidet med prinsessen.

Hun tar blant annet opp ryktene om at de to skal ha vært mer enn bare forretningspartnere og venner. Bortsett fra å ha listet seg innom temaet i et par intervjuer, har de aldri gått ut for å avkrefte romansespekulasjonene.

Det gjør hun derimot nå.

- Ryktene var usanne. De hadde ingen rot i virkeligheten, sier hun i et intervju med VG, i forbindelse med lanseringen av boken.

IKKE ROMANTISK: Elisabeth Nordeng går langt i å bekrefte at hun og prinsesse Märtha Louise aldri var romantisk involvert. Foto: NTB scanpix
IKKE ROMANTISK: Elisabeth Nordeng går langt i å bekrefte at hun og prinsesse Märtha Louise aldri var romantisk involvert. Foto: NTB scanpix Vis mer

Foruten å drive Soulspring sammen, var de også gode venninner. De reiste verden rundt, ga ut bøker sammen og hadde et tett forhold. Spesielt etter skilsmissen med Ari Behn i 2017, var det flere som skulle ha det til at de to damene var kjærester.

På spørsmål fra VG om hvorfor de ikke svarte på spekulasjonene, sier Nordeng følgende:

- Det var ikke noe vi nødvendigvis måtte avkrefte, men vi ble oppgitt. Jeg tror ikke Bård Tufte Johansen og Harald Eia har opplevd det samme, eller Thomas Numme og Harald Rønneberg. Det er liksom lettere å stemple kvinner, og disse ryktene illustrerte det. Vi var de søte venninnene som plutselig ble det lesbiske paret, forteller hun åpent i intervjuet.

I et tidligere intervju med Dagbladet Magasinet listet de to seg innom samme rykter. Den gang brukte de også sammenligningen med Numme og Rønneberg som et eksempel.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 var det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- At vi to er sammen. Det er jo bare tull, men når man tenker etter ligger det en grad av diskriminering i sånt. Fordi vi er kvinner, venninner og jobber sammen, så må vi liksom også ha et seksuelt forhold, sa Märtha Louise til avisen den gang.

Nå er de to damene så vidt på talefot. I det nye intervjuet med VG sier Nordeng at hun er takknemlig for tiden de to fikk sammen, og at prinsessen alltid vil ha en plass i hjertet hennes. I dag har de derimot lite kontakt, og Nordeng konkluderer med at deres «tid er over».

Samtalen endret alt

Gjennom mange år sto Märtha Louise og Nordeng hverandre nær både privat og på jobb.

- Pressens yndlingsfortelling om «disse to venninnene som har startet engleskole sammen», stemmer faktisk ikke. Skolen og businessen kom først, og så har det kommet et dypt vennskap etter det, har Elisabeth Nordeng tidligere uttalt til Dagbladet.

Selv om begge deltok på samme kurs, skulle det ta lang tid før de faktisk utvekslet et ord.

- Vi gikk på kurs sammen i to og et halvt år, og vi snakket virkelig ikke sammen. Vi hadde vel egentlig ikke lyst til å møte hverandre. Det var litt sånn «hjelp, hva skal jeg si når hun kommer», fortalte Nordeng den gang.

Én dag skulle alt snus på hodet. En tilfeldig samtale om engler ble utgangspunkt for et langvarig vennskap.

- Vi gikk fra ikke å prate sammen til å fullføre hverandres setninger, uttalte prinsesse Märtha Louise til Dagbladet.

Tjente millioner

I 2017 skrev tidsskriftet Kapital at selskapet bak Soulspring, Astarte Inspiration, omsatte for over 3,7 millioner i 2016. Selskapet tjente, ifølge Kapital, store penger opp gjennom årene.

Både Märtha Louise og makkeren satt igjen med et styrehonorar på henholdsvis 770 000 og 750 000 kroner.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Fire damer som var til stede under under showet i Tromsø forteller om sin opplevelse. Video: Eric Kama Steinberg. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Samme år ble det også kjent at prinsessen tjener hele 777 kroner i minuttet når hun holder foredrag.

Dersom man ønsker å booke prinsessen og hennes partner Elisabeth Nordeng for et 45 minutter langt foredrag, er man nødt til å punge ut hele 35 000 kroner, skrev A-magasinet den gang.

- Å tjene penger er viktig, i den forstand at Soulspring er vårt levebrød. Vi er fornøyde med at vi driver selskapet fornuftig. Men vi tjente lite penger de første åra, og hadde ingen ambisjoner om å bli rike på virksomheten vår, har Märtha uttalt til A-magasinet.

LES OGSÅ: - Jeg tror ikke det der er Britney

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer