Prins Christian:

Rykket ut til prinsens skole

Bekrefter hendelse ved prins Christians skole.

PÅ KOSTSKOLE: Prins Christian flyttet hjemmefra denne høsten. Her med moren kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
PÅ KOSTSKOLE: Prins Christian flyttet hjemmefra denne høsten. Her med moren kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Allerede i april kunne Det danske kongehuset fortelle at prins Christian (16), sønn av kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (49), skulle flytte hjemmefra denne høsten.

16-åringen skal nemlig fortsette sin skolegang på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved, og skal med det bo sammen med andre elever ved skolen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Onsdag denne uken fikk prinsens skole svært mye oppmerksomhet i dansk presse. En rekke aviser skrev nemlig at forsvarets ammunisjonsryddere hadde rykket ut til Herlufsholm Gymnasium.

Ifølge TV 2 Øst hadde en lærer slått alarm etter at vedkommende hadde oppdaget et kemikalie på skolens område.

Sprengning

I etterkant ble det etablert en sikkerhetssone på stedet, og politiet fortalte at de valgte å sprenge det ustabile kemikaliet, som var en syre. Kemikaliet ble fjernet gjennom en kontrollert sprengning onsdag morgen.

Prins Christian Valdemar Henri John, som han egentlig heter, skal etter planen arve den danske tronen etter farmoren, dronning Margrethe, og sin far.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Man kan med andre ord trygt si at den unge prinsen går et liv ulikt de fleste andre på hans alder i møte, og selv om han i dag likevel lever som ungdommer flest, hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene.

Det er ikke kjent hvor den danske prinsen oppholdt seg da den ovennevnte hendelsen fant sted onsdag.

LES OGSÅ: Prinsessen stjal showet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer