Den britiske kongefamilien:

Rørende hyllest etter prinsens død

Den britiske kongefamilien markerer farsdagen.

FARSDAG: Prins Philip gikk bort tidligere i år. Søndag sender sønnen prins Charles rørende melding til folket. Foto: Shutterstock/NTB
FARSDAG: Prins Philip gikk bort tidligere i år. Søndag sender sønnen prins Charles rørende melding til folket. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av april mistet den britiske kongefamilien et viktig familiemedlem, da dronning Elizabeths (95) ektemann prins Philip gikk bort.

I ettertid har flere familiemedlemmer omtalt ham i svært varme ordelag, og tapet av han har naturligvis preget familien.

Det kommer derfor ikke overraskende på at de hyller ham i dag, søndag - hvor farsdagen feires i Storbritannia.

«Til alle fedre overalt, og til alle som kanskje savner sin pappa i dag. Vi tenker på dere og vi ønsker dere en spesiell farsdag», skriver de på det som er prins Charles og hertuginne Camillas offisielle Instagram-konto.

- Kjenner på sorg og savn

Til teksten har de delt en rekke bilder, hvor det første er av ingen ringere enn prins Philip, som fikk fire barn med dronning Elizabeth.

De har også delt bilde av hertuginne Camilla med sin far, og prins Charles med sønnene prins William (38) og prins Harry (36).

- Clarence House, som er prins Charles og hertuginne Camilla på Instagram, delte en følelsesladet og rørende farsdagshilsen, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Hun påpeker at dette er første farsdag ute prins Philip, og det er klart det føles vemodig for Charles.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

- Samtidig er forholdet mellom ham selv og sønnen Harry brokete, og jeg tenker teksten og bildene, sier noe om at slike merkedager ikke bare er en glad dag, sier hun, og legger til:

- Mange kjenner også på savn og sorg.

Flere hilsener

Prins William har sammen med kona hertuginne Kate (39) også delt hyllester i dag på sin Instagram-profil, «Duke and Duchess of Cambridge».

«Ønsker fedre overalt en glad farsdag», skriver de til en liten videosnutt bestående av bilder av William, Williams far, Kates far og avdøde prins Philip.

LES OGSÅ: - Vet ikke om mamma blir kalt dronning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer