Fyrstinne Charlene:

Rørende hilsen til sin syke mamma

Fyrstefamilien feiret nasjonaldagen, men en person var dypt savnet.

SAVN: Fredag 19. november feirer fyrstedømmet Monaco nasjonaldag, men ikke alle var å se på palassets balkong. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB
SAVN: Fredag 19. november feirer fyrstedømmet Monaco nasjonaldag, men ikke alle var å se på palassets balkong. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB Vis mer
Publisert

Fredag kom nyheten om at fyrstinne Charlene (43) for tiden oppholder seg på et hemmelig sted for å ta vare på sin egen helse.

- Hun har det bedre, men har fortsatt bruk for fred og ro. Hun befinner seg ikke i fyrstedømmet, men vi kan besøke henne ganske snart, fortalte fyrst Albert (63) til både Hello Magazine og People.

- Jeg kan ikke si noe mer på grunn av diskresjon. Det er snakk om utmattelse, ikke bare fysisk, og det kan bare behandles med fred og ro, la han til.

Tidligere har hoffet uttalt at fyrstinnens plassering er strengt hemmelig.

«Helt utslitt»

Fyrstinnen har vært syk i rundt et halvt år og befant seg i lang tid på sykehus i hjemlandet Sør-Afrika, uten sin nærmeste familie, fyrst Albert og tvillingene Gabriella og Jacques (6).

GÅR GALT: Når deltagerne i «Robinsonekspedisjonen» skal bære en 200 kilos kasse gjennom en hinderløype for så å løse et puslespill, går det virkelig galt for Adrian. Reporter: Thea Hope Video: Kine Falch Vis mer

Forrige uke ble de derimot gjenforent da hun endelig fikk returnere til Monaco. Men det skulle altså ikke ta lang tid før hun nok en gang måtte ta farvel med mann og barn.

I oppdateringen fra fyrst Albert kom det også frem at det ikke tok lang tid før fyrstinnen følte seg uvel etter at hun ankom Monaco. Hun var blant annet så overveldet at hun ikke kunne gjennomføre plikter, hverken generelt eller i familielivet.

42-åringen ble i slutten av mai operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon, før hun i sommer måtte hun gjennom nok en operasjon. I september besvimte hun, og ble innlagt på sykehus nok en gang.

Fyrsten sa i sin uttalelse at konas nåværende svake helse er åpenbare konsekvenser etter de ulike operasjoner de siste månedene.

- Det var definitivt en faktor, men jeg ønsker ikke å kommentere noe videre ennå. Jeg kan si at hun var helt utslitt. Hun hadde ikke sovet godt på flere dager, og fikk ikke i seg mat. Hun har gått ned mye i vekt, noe som gjorde henne mottakelig for andre infeksjoner - forkjølelse, influensa, eller gud hjelpe oss - covid, delte han, ifølge People.

Rørende hyllest

Etter oppdateringene om konas helseutfordringer fredag morgen, samlet den kongelige familien seg for å feire Monacos nasjonaldag. Men det kom tydelig frem at fyrstinnens sykdom ligger som en demper over den store dagen, skriver People.

KJÆRLIG HILSEN: Vesle Gabriella og Jacques ble tidvis helt skjult bak de store hyllest-plakatene til moren. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB
KJÆRLIG HILSEN: Vesle Gabriella og Jacques ble tidvis helt skjult bak de store hyllest-plakatene til moren. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB Vis mer

På palassets balkong dukket nemlig fyrsteparets tvillinger opp med to håndskrevne hilsner til sin syke mamma, som de har sett svært lite til dette året.

«Vi savner deg, mamma», stod det på Gabriellas plakat, mens Jaques hadde skrevet «Vi elsker deg, mamma» på sin.

PÅ PLASS: Fyrst Alberts søstre prinsesse Caroline og prinsesse Stephanie dukket også opp på balkongen for å vinke til publikum. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB
PÅ PLASS: Fyrst Alberts søstre prinsesse Caroline og prinsesse Stephanie dukket også opp på balkongen for å vinke til publikum. Foto: AP Photo/Daniel Cole/NTB Vis mer

- Prins Albert sa at han ønsket at dagen i dag skulle bli en så normal nasjonaldag som mulig. Spesielt for barnas skyld, forteller en kilde nær kongefamilien til People.

Årets seremoni utendørs var også ment som en «velkommen hjem»-feiring for Charlene, og inkluderte i tillegg en rekke elementer for å minnes parets 10-års bryllupsdag. Denne gikk nemlig fyrstinnen også glipp av på grunn av sykdom.

Til People forteller fyrst Albert at beslutningen om å søke medisinsk hjelp til fyrstinnen ble tatt sammen med henne og brødrene hennes. Innleggelsen fant sted bare dager etter at hun ankom Monaco, etter å ha tilbrakt seks måneder i Sør-Afrika.

LES OGSÅ: - Du har plass til meg og jentene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer