Prins Christian 18 år:

Rørende gest: - Ingen tilfeldighet

Det er mange som hyller tronarvingen.

SER DU DETALJEN?: Prins Christian med foreldrene kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
SER DU DETALJEN?: Prins Christian med foreldrene kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

KØBENHAVN/OSLO (Se og Hør): Søndag formiddag gikk prins Christian av Danmark (18) ut på Slottsbalkongen sammen med resten av kronprinsfamilien og dronning Margrethe (83).

På tronarvingens store dag har det allerede kommet en rekke detaljer om han, om feiringen, og antrekkene til familiemedlemmene.

I dansk presse får kronprinsesse Mary (51) stor oppmerksomhet, spesielt for sin rørende gest til sønnen. Kronprinsessen gikk for gjenbruk av sitt blå antrekk, men det er detaljen på brystet som skaper overskrifter.

HURRA: Mange møtte opp utenfor Amalienborg slott i København for å feire prins Christian sin 18-årsdag. Video: Caroline Vagle / Kaspar Wenstrup. Vis mer

Brosjen hun bar fikk hun av dronningen i 2005, da prins Christian kom til verden.

- De kongelige bruker ofte smykker symbolsk, noe kronprinsesse Mary gjør i dag, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Ifølge Vagle er det ingen tilfeldighet at hun bruker nettopp denne brosjen i dag.

- I tillegg til at hun fikk den i gave av dronningen, brukte hun den også i sønnens dåp. En vakker gest til både sønnen og svigermor, mener Vagle.

SPESIELL GAVE: Kronprinsesse Mary bar også brosjen da sønnen ble døpt i 2006. Foto: Christian Charisius/Reuters/NTB
SPESIELL GAVE: Kronprinsesse Mary bar også brosjen da sønnen ble døpt i 2006. Foto: Christian Charisius/Reuters/NTB Vis mer

LES OGSÅ: Ryktene svirrer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer