Prinsesse Madeleine om brudekjolen:

Røper ukjent bryllupsdrama

Da kirkeklokkene ringte sto prinsesse Madeleine i panikk.

DRAMA I KULISSENE: Den 8. juni 2013 giftet prinsesse Madeleine seg med Christopher O'Neill i Stockholm. Nå viser det seg at ikke alt gikk knirkefritt for seg på parets store dag. Foto: NTB Scanpix.
DRAMA I KULISSENE: Den 8. juni 2013 giftet prinsesse Madeleine seg med Christopher O'Neill i Stockholm. Nå viser det seg at ikke alt gikk knirkefritt for seg på parets store dag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den 8. juni 2013 sto Stockholm på hodet. Etter et bittert brudd med eksforloveden Jonas Bergström, hadde lykken snudd for prinsesse Madeleine (35), og prinsessen skulle gifte seg med den amerikanske finansmannen Christopher O'Neill (43).

Det kan virke som om alt var perfekt på den store juni-dagen for snart fem år siden. Bruden selv strålte i en vakker og luksuriøs brudekjole fra selveste Valentino.

Men - skal vi tro Madeleine selv, gikk ikke den store dagen så knirkefritt som det kanskje så ut til på direktesendt tv.

I en ny SVT-dokumentar som Expressen har fått tilgang til, kan prinsessen nemlig avsløre at hun opplevde alle bruders mareritt kort tid før hun skulle følges opp kirkegulvet.

Brudekjolen passet ikke.

Saken fortsetter nedenfor.

I KIRKEN: Det så idyllisk ut da kong Carl Gustav fulgte sin yngste datter opp kirkegulvet. Nå avslører prinsesse Madeleine hva som egentlig hadde foregått i kulissene. Foto: NTB Scanpix.
I KIRKEN: Det så idyllisk ut da kong Carl Gustav fulgte sin yngste datter opp kirkegulvet. Nå avslører prinsesse Madeleine hva som egentlig hadde foregått i kulissene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kaos i kulissene

I dokumentaren, som iførst vises på svensk tv 13. mai, forteller Madeleine, ifølge avisa, om den lettere panikkartede situasjonen som oppsto bak kulissene rett før vielsen fant sted.

- De fleste bruder kjenner seg nok igjen i at det i dagene før skjer noe. Man er nervøs, man raser ned i vekt og man vet ikke hvorfor, sier prinsessen i dokumentaren.

Videre forklarer prinsessen at da hun tok på seg kjolen før den store seremonien i kirken, innså hun at kjolen var blitt altfor stor.

- Jeg hørte at klokkene begynte å ringe og jeg står der i kjolen - og den var altfor stor.

Måtte sy om kjolen

I dokumentaren, som skal omhandle kongelige brudekjoler, får man høre at kjolens berømte designer, Valentino Garavani, hadde med seg syersker som måtte sy om kjolen på stedet for å redde situasjonen.

- De sprang rundt oss som små mus og sydde sammen hele kjolen. Pappa sto tålmodig ved dørterskelen. Det ble OK i siste sekund, men det ble litt nervøst når klokkene ringte og de fortsatt sydde på kjolen, forklarer Madeleine.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Madeleine og Chris giftet seg i 2013. I dag er de trebarnsforeldre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GIFT: Madeleine og Chris giftet seg i 2013. I dag er de trebarnsforeldre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Familielykke

Tross kjole-kaos på bryllupsdagen, ekteskap ble det for Madeleine og Christopher O'Neill.

Paret har siden den gang flyttet ut av Sverige, og bodd både i New York og London. Siden bryllupet i 2013 har ekteparet også rukket å få hele tre barn.

Prinsesse Leonore (4) kom til verden i New York året etter paret giftet seg. Madeleine valgte den gang å gjennomføre fødselen i New York, noe hun høstet mye kritikk for.

Saken fortsetter nedenfor.

Da hun få dager etter prins Carl Phillip og prinsesse Sofias bryllup skulle nedkomme med sønnen Nicolas (2), valgte Madeleine å føde hjemme i Stockholm.

Det gjorde hun også da paret i mars fikk sitt tredje barn, datteren Adrienne Josephine Alice. Likevel måtte paret igjen tåle kritikk, men denne gangen gjaldt kritikken den påståtte spesialbehandlingen prinsessen skal ha fått under fødselen på Danderys sykehus i Stockholm.

LES OGSÅ: - Mange briter rynket nok på nesa av navnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer