DYR I DRIFT: Hertuginne Meghan har en enorm samling med luksussmykker, som hun ofte bruker ute på offisielle oppdrag. Det har kostet hertuginnen flere millioner. Foto: NTB scanpix
DYR I DRIFT: Hertuginne Meghan har en enorm samling med luksussmykker, som hun ofte bruker ute på offisielle oppdrag. Det har kostet hertuginnen flere millioner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

Røper smykke­samlingens ville verdi

Hertuginne Meghan flotter seg med svindyre edelstener.

Publisert

Det er litt over et år siden den amerikanske eksskuespilleren Meghan Markle (37) ble hertuginne i Storbritannia. Det ble hun da hun giftet seg med prins Harry (34) i Windsor i mai. Dronning Elizabeth tildelte dem hertugdømme over Sussex som en bryllupspresang, som også kom med de fjonge titlene.

Nylig ble paret også foreldre før første gang, da lille Archie Mountbatten-Windsor kom til verden. En skulle kanskje tro at vi derfor skulle fått se mindre til prinseparet fremover, men det tok ikke lang tid før de var ute på offisielle oppdrag igjen.

Helt siden forlovelsen ble kjent, har hun vært med ham og hans familie på oppdrag. Synligheten har sørget for at mange har bitt seg merke i en spesiell ting med hertuginnen. Hun har nemlig en enorm, og svindyr, samling av smykker, som hun flotter seg med i diverse anledninger.

Luksussmykker

Daily Mail har pratet med flere eksperter på temaet, og anslår nå at smykkene hun har brukt de siste 18 månedene har en verdi på elleville 6,5 millioner norske kroner.

Totalt består smykkesamlingen til hertuginnen av 91 forskjellige deler, som inkluderer ringer, halskjeder og øredobber. Noe av det er nytt, mens andre deler er arvet. Blant annet har Meghan fått mye oppmerksomhet for å bruke prinsesse Dianas gamle smykker.

ARVEGODS: Den blå ringen var Diana sin, og ble brukt av Meghan etter bryllupet i fjor. Foto: NTB scanpix
ARVEGODS: Den blå ringen var Diana sin, og ble brukt av Meghan etter bryllupet i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginnens avdøde svigermor var kjent for å ha dyr smak, noe som altså reflekterer seg på hertuginnens smykkestil nå.

- Kongehuset er et av de beste eksemplene på hvordan diamantsmykker kan overleve tidens tann, for de blir levert videre fra generasjon til generasjon. Denne øker både den sentimentale og den ekte verdien til smykkene gjennom årene, sier smykkeeksperten Grant Mobley til avisen.

SKINNER: Forlovelsesringen koster i overkant av en million kroner, og er en av de dyreste smykkene i samlingen hennes. Øredobbene, som ble brukt av Diana i 1986, skal ha en prislapp på rundt 22 000 kroner. Foto: NTB scanpix
SKINNER: Forlovelsesringen koster i overkant av en million kroner, og er en av de dyreste smykkene i samlingen hennes. Øredobbene, som ble brukt av Diana i 1986, skal ha en prislapp på rundt 22 000 kroner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjennomsnittlig koster hvert smykke hele 71 400, men enkelte av dem koster mye mer enn det. Etter bryllupet i fjor viste hertuginnen seg med en stor blå ring, som en gang i tiden tilhørte prinsesse Diana.

DYR: Diamantringen Harry ga til Meghan da de skulle gifte seg var gedigen. Foto: NTB scanpix
DYR: Diamantringen Harry ga til Meghan da de skulle gifte seg var gedigen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er anslått at den store ringen, som er omgitt av diamanter og støpt i gull, koster omtrent 700 000 norske kroner.

Da det årlige arrangementet Trooping of the Colour ble arrangert tidligere i sommer, dukket hun også opp med en ny ring. Den store ringen skal koste rundt 50 000 kroner, og skal ha vært en såkalt «push present» til Meghan.

NY RING: Denne ringen skal Meghan ha fått i gave av Harry nylig, og koster omtrent 50 000 kroner. Foto: NTB scanpix
NY RING: Denne ringen skal Meghan ha fått i gave av Harry nylig, og koster omtrent 50 000 kroner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er nemlig vanlig at ektemenn gir konene sine gaver etter fødsler enkelte steder i verden, og denne ringen ble tolket som dette.

Selv om enkelte av smykkene hennes altså er dyre og laget av edelstener eller perler, har hun også sansen for enklere ting. På besøk i Marokko viste hun frem et par øredobber i messing, som «bare» koster 1500 kroner.

I tillegg bruker hun ofte små diamantøredobber, som har en prislapp på rundt 3000 norske kroner.

BILLIG: Disse øredobbene er laget av messing, og er ikke spesielt dyre. Meghan liker med andre ord å mikse og matche dyrt med billig. Foto: NTB scanpix
BILLIG: Disse øredobbene er laget av messing, og er ikke spesielt dyre. Meghan liker med andre ord å mikse og matche dyrt med billig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slakter vanene

Meghan har i tillegg en av de dyreste garderobene i kongehuset, og er spesielt glad i dyre vesker og sko. Ifølge UFO No More brukte hun i løpet av 2018 om lag fem millioner norske kroner på sine mange antrekk. I tillegg hevdes det at hun har divanykker, og at hun ikke er så jordnær som folk flest kanskje tror.

Ifølge den britiske skribenten og kongehuseksperten Angela Levin, har Meghans pengeforbruk overgått alle rekorder det siste året.

HERTUGINNE-LOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den tilfeldige, men likevel perfekte, hårknuten til Meghan Markle - helt selv hjemme på badet. Vis mer

Levin har ifølge The Sun fulgt med på Meghans utgifter, og kommet frem til at hertuginnen i løpet av 2018 skal ha brukt 406 000 pund, noe som tilsvarer rett i underkant av 4,5 millioner norske kroner.

I tillegg skal 37-åringen ha brukt om lag 300 000 pund, i overkant av tre millioner norske kroner, på en ekstravagant babyshower i New York.

Tidligere har også The Times skrevet at prislappen på renoveringen av parets nye hjem i Windsor var regnet å koste dem 41 millioner norske kroner - så man kan vel trygt si at pengene har flydd.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Nå skal det sies at hertugparet har spyttet ut en god del fra egen lomme når det kommer til Frogmore Cottage. Ifølge Us Weekly ble nemlig bare bevaringsarbeidet av eiendommen betalt med penger fra britiske skattebetalere, mens paret selv la ut for oppussingen av huset.

Likevel er ikke det britiske folk så fornøyde med Meghans pengebruk.

- Jeg tror hun til tider har vært i overkant ekstravagant, noe som ikke har falt i god jord, sier Levin.

Levin påpeker videre at dronning Elizabeth (93) er kjent for å være sparsommelig når det kommer til pengebruk, i motsetning til Meghan.

LES OGSÅ: - Dette har vært det beste året i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer