Den spanske kongefamilien:

Røper prinsessens planer

Flytter til utlandet.

GODE VENNER: Prinsesse Sofia og kronprinsesse Leonor har et nært forhold. Foto: Pau BARRENA / AFP / NTB
GODE VENNER: Prinsesse Sofia og kronprinsesse Leonor har et nært forhold. Foto: Pau BARRENA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den spanske kongefamilien har ved flere anledninger vekket internasjonal oppsikt, kanskje spesielt da Juan Carlos (84) satt på tronen frem til 2014. På den tiden var kongehuset preget av både utroskap, siktelser og intriger.

Nå er det derimot de to unge prinsessene som stjeler mye av oppmerksomheten.

Kong Felipe (55) og dronning Letizias (50) eldste datter, kronprinsesse Leonor (17), flyttet tidlig utenlands for å gå på skole. Høsten 2021 flyttet hun fra Spania til Wales, for å gå to år på den internasjonale skolen UWC Atlantic College.

Nylig delte kongeparet en pressemelding om fremtidsplanene til deres yngste datter, prinsesse Sofia (15).

KONGELIG: Se og Hørs kongehusekspert forteller om grevinne Alexandras skandaler. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Foto: NTB. Vis mer

Her meddeles det at også hun har kommet inn på samme internasjonale skole som sin storesøster. Det innebærer at hun i sin unge alder også forlater hjemlandet for å gå studieløpet.

«Deres majesteter kongen og dronningen meddeler at hennes kongelige høyhet prinsesse Sofia, på samme måte som prinsessen av Austrias (prinsesse Leonor, journ. anm.) har kommet inn på det internasjonale studieprogrammet ved United World Colleges», heter det i pressemeldingen, gjengitt av danske BilledBladet.

UWC har skoler i 18 forskjellige land. Det kommer frem i pressemeldingen at også Sofia skal til Wales, hvor hennes storesøster også kom inn for snart et og et halvt år siden.

MAKEOVER: Det tilspisser seg i «Nødt eller sannhet», og bare de tøffeste karrer seg videre. Artist Jorun Stiansen overrasker konkurrentene da hun må barbere øyenbrynet. Vis mer

Videre står det at utgiftene til prinsessens studieløp vil betales av kongeparet. Ifølge pressemeldingen vil utdanningen koste over 800 000 norske kroner.

Det er ikke bare de to spanske prinsessene som er kongelige på skolen.

Også nederlandske prinsesse Alexia (19) er elev der, og hennes far, Nederlands kong Willem-Alexander (55) har gått der i sin tid.

LES OGSÅ: Finner styrke hos hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer