Den spanske kongefamilien:

Røper prinsessens planer

Flytter til utlandet.

GODE VENNER: Prinsesse Sofia og kronprinsesse Leonor har et nært forhold. Foto: Pau BARRENA / AFP / NTB
GODE VENNER: Prinsesse Sofia og kronprinsesse Leonor har et nært forhold. Foto: Pau BARRENA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den spanske kongefamilien har ved flere anledninger vekket internasjonal oppsikt, kanskje spesielt da Juan Carlos (84) satt på tronen frem til 2014. På den tiden var kongehuset preget av både utroskap, siktelser og intriger.

Nå er det derimot de to unge prinsessene som stjeler mye av oppmerksomheten.

Kong Felipe (55) og dronning Letizias (50) eldste datter, kronprinsesse Leonor (17), flyttet tidlig utenlands for å gå på skole. Høsten 2021 flyttet hun fra Spania til Wales, for å gå to år på den internasjonale skolen UWC Atlantic College.

Nylig delte kongeparet en pressemelding om fremtidsplanene til deres yngste datter, prinsesse Sofia (15).

Her meddeles det at også hun har kommet inn på samme internasjonale skole som sin storesøster. Det innebærer at hun i sin unge alder også forlater hjemlandet for å gå studieløpet.

«Deres majesteter kongen og dronningen meddeler at hennes kongelige høyhet prinsesse Sofia, på samme måte som prinsessen av Austrias (prinsesse Leonor, journ. anm.) har kommet inn på det internasjonale studieprogrammet ved United World Colleges», heter det i pressemeldingen, gjengitt av danske BilledBladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.