HOLDE TETT: Familien ble bedt om å ikke snakke så mye med prins Philip om ulykken, i fare for at han skulle bli sur og irritert. Foto: NTB Scanpix
HOLDE TETT: Familien ble bedt om å ikke snakke så mye med prins Philip om ulykken, i fare for at han skulle bli sur og irritert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Philip:

Røper overraskende advarsel etter bilulykken

Familien ble bedt om å holde tett.

Publisert

Det var i starten av 2019 at prins Philip (97) var involvert i en bilulykke som sørget for overskrifter over hele verden. Den 97 år gamle prinsen, som har stått ved dronning Elizabeths (92) side i mange år, havnet i siden av grøfta etter å ha vært involvert i en påkjørsel med en annen bil like ved familiens gods i Sandringham.

BILFANTAST: Prins Philip har hele livet vært glad i fart og spenning. Ulykken i januar satte et punktum for hobbyen, siden han måtte gi fra seg førerkortet. Foto: NTB scanpix
BILFANTAST: Prins Philip har hele livet vært glad i fart og spenning. Ulykken i januar satte et punktum for hobbyen, siden han måtte gi fra seg førerkortet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om ingen ble alvorlig skadd i ulykken, brakk Emma Fairweather, som var i den andre bilen, håndleddet som følge av krasjet. Enden på visen var at hun fikk en personlig beklagelse av prisen, og at han, i en alder av 97, ble fratatt førerkortet.

Før alt dette skjedde hadde familien derimot hovedfokuset sitt på prinsen, som av naturlige årsaker var opprørt etter ulykken. Derfor fikk prinsens familie en noe spesiell advarsel etter krasjet.

Ble bedt om å holde tyst

Det er The Telegraph som først omtaler saken. I artikkelen med tittelen «Hvordan prins Philip reagerte på krasjet - før hans livslange hobby tok slutt» har avisen pratet med flere som er tett på den verdensberømte familien.

Kilder på innsiden forteller blant annet om at familien ble bedt om å ikke snakke så mye med prins Philip om hendelsen, i frykt for at han kunne bli sur og irritert. Da prinsen ankom sitt hjem etter ulykken, ba han butleren om et plaster, slik at han kunne stoppe blødningen. Han fortalte derimot ikke at grunnen til at han blødde var fordi han hadde krasjet Land Roveren sin.

Philip skal ha vært både «oppskaket» og «illsint på seg selv» etter krasjet, hevder mennesker med tilknytning til situasjonen. Det var også derfor prinsen, den påfølgende dagen, bestemte seg for å vise verden at han fortsatt var i stand til å kjøre.

Han satte seg i bilen og rullet av sted, for han skulle i hvert fall ikke la seg stoppe av helsemessige problemer som ny hofte, briller og høreapparater. Staheten kan være noe av grunnen til at han den dagen glemte å ta på seg sikkerhetsbelte, noe han fikk krass kritikk for etter at bilder av ham i kjøretøyet ble publisert i britiske tabloider.

ALVORLIG: Slik så det ut på deler av ulykkesstedet. Prins Philip kom uskadd fra sammenstøtet. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: Slik så det ut på deler av ulykkesstedet. Prins Philip kom uskadd fra sammenstøtet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barn og barnebarn ble av rådgivere advart om å holde tett om skandalen, slik at prinsens rykte ikke skulle svertes mer enn nødvendig. Blant annet ble de bedt om å holde totalt kjeft rundt spørsmålet om han skulle gi fra seg førerkortet eller ei, i frykt for at han kunne bli et enda større stabeis.

Som kjent skulle det ikke gå veien for prinsens kjøreferdigheter. I starten av februar opplyste kongehuset at prins Philip «frivillig» har gitt fra seg sertifikatet, ifølge Sky News.

«Etter en omhyggelig vurdering har hertugen av Edinburgh tatt avgjørelsen om å frivillig levere inn sertifikatet sitt.», het det i kunngjøringen fra Buckingham Palace.

Vanskelige forhold

I slutten av januar gikk prinsen ut med et åpent brev til ovennevnte Emma Fairweather, og beklaget på det sterkeste for hendelsen som hadde inntruffet.

«Jeg vil gjerne at du skal vite hvor lei meg jeg er for min del av ulykken på Babingley-veien. Jeg har kjørt over det krysset utallige ganger og jeg vet hvor stor trafikk det er der. Det var sterk sol rundt klokken tre den dagen, og solen sto lavt», het det blant annet i brevet fra prins Philip.

FORNØYD: Emma Fairweather brakk håndleddet i ulykken. Hun satt pris på at prins Philip sendte henne en personlig beklagelse. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Emma Fairweather brakk håndleddet i ulykken. Hun satt pris på at prins Philip sendte henne en personlig beklagelse. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Med andre ord lå solen lavt over hovedveien. Under normale forhold ville jeg ikke hatt problemer med å se trafikken som kom fra Dersingham, og jeg er veldig lei meg for konsekvensene», skrev han videre.

Prins Philip understreket samtidig at han var rystet over ulykken, men lettet over at ingen ble alvorlig skadet.

«Da en stor mengde mennesker samlet seg på stedet ble jeg rådet til å returnere til Sandringham av en lokal politimann. Jeg har siden ulykken fått vite at du har en brukket arm. Jeg er veldig lei meg for skaden», skrev prinsen, og la til at han ønsket kvinnen god bedring.

LES OGSÅ: Dette har hun ikke gjort på 25 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer