Prins Louis' dåp:

Røper nye detaljer om den kongelige dåpen

- For William er det viktig å vise at moren fortsatt er med dem i alt de gjør.

STOLTE FORELDRE: Prins William og hertuginne Kate fikk sitt tredje barn i april. Nå informerer det britiske hoffet hvilken dag den lille prinsen skal døpes. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Prins William og hertuginne Kate fikk sitt tredje barn i april. Nå informerer det britiske hoffet hvilken dag den lille prinsen skal døpes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april kunne det britiske kongehuset informere om at prins William (35) og hertuginne Kate (36) hadde blitt foreldre til deres tredje barn, prins Louis (2 mnd).

Kun få timer etter fødselen kunne hertugparet stolt vise frem den lille gutten på sykehustrappen på vei hjem fra sykehuset - til stor begeistring for de oppmøtte.

At det har vært et begivenhetsrikt år for det britiske kongehuset, er ingen overdrivelse. Snart er det også duket for dåp.

- De gode nyhetene har stått i kø for dronning Elizabeth det siste året. Først fikk Kate og William sitt tredje barn, så giftet prins Harry seg med sin Meghan. Denne uken fødte dronningens barnebarn Zara Phillips sitt andre barn, og til høsten skal barnebarnet Eugenie gifte seg, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Baby og bryllup er selvsagt stas innad i familien, men betyr også gode tider for monarkiet generelt. Populariteten øker som oftest i takt med slike begivenheter og all festivitasen det medfører, fortsetter hun.

Nå informerer også det britiske hoffet at det er blitt satt en dato for den kommende dåpen til prins Louis.

Saken fortsetter nedenfor.

- Neste fest ut

Den høytidelige seremonien er blitt lagt til mandag 9. juli, og skal finne sted på Chapel Royal i St. James' Palace i London. Det er erkebiskop Justin Welby som skal lede dåpen.

Han fikk også oppdraget da prins Louis' eldre søsken, prins George (4) og prinsesse Charlotte (3), ble døpt i henholdsvis 2013 og 2015.

- I dag kom altså datoen for neste fest ut. 9. juli skal Kate og Williams yngstesønn døpes i Chapel Royal i St. James' Palace - akkurat slik som storebror prins George. Det er for øvrig det samme kapellet som Diana ble bragt til etter at hun mistet livet i 1997.

- For William er det viktig å vise at moren fortsatt er med dem i alt de gjør, og sammen med Kate velger han ofte å hylle henne med symbolske handlinger ved slike store anledninger. Da datteren Charlotte ble døpt valgte de faktisk samme kirke som Diana ble døpt i, i 1961, forklarer Vagle.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Delte nye bilder

Det var om formiddagen mandag 23. april at det britiske kongehuset kunne dele den gledelige nyheten om familieforøkelsen. Hertuginne Kate var blitt lagt inn på St. Mary's Hospital i London tidlig om morgenen samme dag.

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet, het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset.

STORESØSTER: Prinsesse Charlotte gir lillebror Louis et kyss på hodet under sin treårsdag 2. mai. Bildet er tatt av hertuginne Kate selv. Foto: NTB Scanpix.
STORESØSTER: Prinsesse Charlotte gir lillebror Louis et kyss på hodet under sin treårsdag 2. mai. Bildet er tatt av hertuginne Kate selv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I begynnelsen av mai delte paret to nye bilder av deres siste familietilskudd.

Bildene er tatt på Kensington Palace av hertuginnen selv, og hun offentliggjorde bildene i anledning prinsesse Charlottes 3-årsdag 2. mai.

Det ene bildet viser storesøster Charlotte som kysser sin nyfødte lillebror på hodet, mens det andre bildet er av prins Louis alene.

Twitter takket prinsen og hertuginnen også publikum for de fine hilsenene i anledning prins Louis fødsel og prinsesse Charlottes 3-årsdag.

LES OGSÅ: Prinsesse Charlotte møtt med stor jubel i dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer