Prins Joachim:

Røper ny jobb

Den danske prinsen får fulltidsstilling i Paris.

NY JOBB: Prins Joachim har fått ny jobb, skriver det danske forsvarsdepartementet på sine hjemmesider, ifølge Ekstra Bladet. Her er han med kona prinsesse Marie. Foto: NTB Scanpix
NY JOBB: Prins Joachim har fått ny jobb, skriver det danske forsvarsdepartementet på sine hjemmesider, ifølge Ekstra Bladet. Her er han med kona prinsesse Marie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Joachim (51) skal fra 1. september jobbe som forsvarsattaché i Paris hvor han vil være bindeleddet mellom det danske og franske forsvaret.

Det opplyser det danske Forsvarsdepartementet i form av en pressemelding på deres hjemmesider, ifølge Ekstra Bladet.

Forsvarsattaché er for øvrig en form for militærrådgiver i det diplomatiske korpset, som holder danske myndigheter oppdatert om militære og forsvarspolitiske spørsmål rundt om i verden.

Stiger i gradene

Ansettelsen av prins Joachim vil styrke samarbeidet innen sikkerhetspolitikk mellom Frankrike og Danmark, og stillingen varer i tre år med mulighet for forlengelse, opplyser departementet i pressemeldingen, ifølge den danske avisa.

De siste ni månedene har prins Joachim fulgt Frankrikes mest fremtredende ledertrening på École Militaire, og har også en karriere i det danske forsvaret bak seg.

Nå stiger han i gradene til brigadegeneral og kommer fra ambassaden i Paris til å rapportere direkte til Forsvarsdepartementet.

Ifølge den danske forsvarsministeren, Trine Bramsen (39), har prins Joachim sterke forutsetninger for å ivareta stillingen som forsvarsattaché.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer