Prins Harry og hertuginne Meghan:

Røper milepæl

- Det er helt fantastisk.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer
Publisert

Hertugparet av Sussex har det siste halvåret befunnet seg i Los Angeles, etter å ha flyttet rundt om i Nord-Amerika en god stund. Da de kunngjorde at de skulle takke for seg og sine kongelige plikter, tok det ikke lang tid før nyheten om at de var på flyttefot ble sluppet.

De to uttaler seg sjelden om privatlivet sitt, og det vites derfor lite om hvordan deres amerikanske drømmeliv er om dagen. Pandemien har i hvert fall utvilsomt gitt dem mye tid til å være sammen som familie, som muligens er ekstra hyggelig for deres felles sønn - lille Archie (18 måneder).

BEDÅRENDE: Hertugparets sønn vises sjelden frem, men for omtrent et år siden var han med på besøk til Afrika. Han har trolig vokst en del siden den gang. Foto: Toby Melville / Pa Photos, NTB
BEDÅRENDE: Hertugparets sønn vises sjelden frem, men for omtrent et år siden var han med på besøk til Afrika. Han har trolig vokst en del siden den gang. Foto: Toby Melville / Pa Photos, NTB Vis mer

Han kom til verden i mai i fjor, og lever mer skjermet enn andre kongelige barn. Meghan (38) og Harry (36) deler sjelden bilder av den vesle krabaten, og forteller bare tidvis om hvordan han har det.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Første skritt

Derfor vekker det nå oppsikt at ekteparet snakker åpent om hvordan Archie har det. Det gjør de i en prat med fredsprisvinneren Malala Yousafzai, som ble gjort i forbindelse med den internasjonale jentedagen. Den markeres søndag 11. oktober hvert år.

Foruten å høre om Yousafzis utrolige reise, som startet med at hun ble skutt på vei til skolen og endte med et brennende politisk og sosialt engasjement, snakket hertugparet om hvordan livene deres er om dagen.

- Vi tilbringer så mye tid med den lille som mulig, svarte paret, ifølge Mirror, på spørsmål om hvordan de hadde hatt det i sin lockdown.

- Vi har begge vært der for hans første skritt, hans første løping, hans første fall. Hans første alt, sa prins Harry stolt.

Allerede i juli ble det spekulert på om den vesle prinsesønnen hadde begynt å gå. Den gang uttalte kongehusekspert Katie Nicholl at hun trodde Archie var klar for å ta sine første skritt, men dette ble altså ikke bekreftet før nå.

I videoen er det tydelig at småbarnsforeldrene er stolte av gutten sin. Hertuginne Meghan lyser nærmest stolthet der hun sitter.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

- Det er bare helt fantastisk, fordi vi på så mange måter har vært heldige som kan få denne tiden med ham. Vi får se ham vokse. Hadde vi ikke hatt corona, hadde vi reist og jobbet mye mer, og vi hadde gått glipp av disse øyeblikkene. Det har vært masse, god familietid, sier hun til fredsprisvinneren.

Lille Archie har blitt 18 måneder gammel. De fleste barn begynner å gå når de er mellom ni til 18 måneder gamle, så det er kanskje ikke så merkelig at hertugparets sønn nå har begitt seg ut på en ny fase av livet.

Første ord

I juni fortalte en kilde til Us Weekly at Archie da hadde sagt sine første ord, og at han allerede skal være en pratsom liten gutt.

- Han sier noen få ord, som «pappa», «mamma», «bok» og «hund». Han elsker å leke gjemsel og med byggeklosser, sa en kilde til nettstedet den gang.

INSPIRASJON: Meghan Markle ønsker å tre tilbake fra rampelyset, men det betyr ikke at vi skal slutte å la oss inspirere av Hertuginnen. Slik oppnår du hennes velkjente lave hårknute. Vis mer

En kilde fortalte til Us Weekly i november at Archie allerede den gang virket som en sterk og smart baby, og at han trives godt sammen med andre mennesker - kanskje spesielt pappa prins Harry.

- Når Harry kommer inn i rommet blir Archie så glad at han løfter armene, det er hans måte å si «løft meg opp» på. Du kan allerede se at Archie kommer til å bli en sosial sommerfugl. Han er på sitt mest fornøyde når han er rundt mennesker, sa kilden den gang.

LES OGSÅ: Derfor ble innspillingen stoppet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer