Hertuginne Meghan:

Røper Meghans hemmelige Instagram-profil

- Det gikk virkelig inn på henne.

SLETTET PROFILEN: Hertuginne Meghan skal det siste året ha hatt en hemmelig Instagram-profil. Like før jul så hun seg nødt til å stenge den helt. Foto: NTB Scanpix
SLETTET PROFILEN: Hertuginne Meghan skal det siste året ha hatt en hemmelig Instagram-profil. Like før jul så hun seg nødt til å stenge den helt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da det britiske kongehuset kunngjorde forlovelsen mellom prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) i november 2017 betydde det også at Meghans liv aldri ville bli det samme igjen.

Hun har siden den gang lagt skuespillerkarrieren på hylla og slettet ulike profiler hun hadde i sosiale medier.

Savnet sosiale medier

Blant annet var hun ivrig både med blogg og på Instagram - to plattformer som ga henne en unik mulighet til å holde kontakten med fansen.

Men en stund etter at hun giftet seg med prinsen og fikk kongelig tittel, skal sosiale medier-abstinensene ha kommet snikende.

Hertuginnen, som har lagt et verdenshav mellom seg og sitt tidligere hjemland, skal ha hatt et ønske om å få følge sine nærmeste venner på blant annet Instagram.

Nettroll

Hertuginne Meghan skal ifølge Daily Mail derfor ha tatt saken i egne hender, i likhet med vår egen kronprinsesse Mette-Marit (45), og opprettet en hemmelig Instagram-profil.

Mens Mette-Marit går under aliaset «Gullfugl» på sin profil, er det ikke kjent hva Meghan valgte å kalle seg. En kilde, som hevder å stå Meghan svært nær, sier til den britiske tabloidavsien at den hemmelige Instagram-kontoen ikke bare var til glede for hertuginnen.

Meghan skal blant annet ha blitt et hyppig offer for nettroll, og ved å fremdeles være på bildedelingstjenesten fikk hun se både upassende kommentarer og overskrifter om seg selv.

- Det gikk virkelig inn på henne, så like før jul måtte hun stenge den profilen også for å beskytte sin mentale helse. Hun følte seg veldig isolert og alene, sier kilden.

Foreløpig er det svært få kongelige som har Instagram-profiler, men blant andre Mette-Marit og prinsesse Eugenie (28) er aktive i sosiale medier. Både vår egen kronprinsesse og Eugenie deler flittig bilder fra hverdagen, og lar med det følgerne sine få ta del i noe av deres liv.

Krevde bilde fjernet

At Meghan, på Instagram eller ei, får med seg det som skjer på applikasjonen, er ingen hemmelighet. I desember skal hun nemlig ha krevd å få et bilde av seg selv fjernet fra nettopp Instagram.

Innlegget, som i senere tid altså har blitt slettet, ble først publisert på British Fashion Council sin Instagram-profil, og viser en smilende, gravid hertuginne sammen med sin brudekjoledesigner Claire Waight Keller (48) - og skuespilleren Rosamund Pike (39).

Bildet ble tatt under utdelingen av British Fashion Awards i Royal Albert Hall i London i desember, der hertuginnen var til stede for å dele ut en pris.

Bildet ble imidlertid raskt fjernet fra bildedelingstjenesten, og erstattet med et bilde hvor hertuginnen står på scenen under arrangementet.

- Det var noe prangende over måten hun poserte og holdt rundt magen på. I tillegg hadde hun mørk neglelakk på, noe dronningen hater, avslørte en kilde nær kongehuset til Daily Mail, og la til:

- Det vil ikke være overraskende dersom hertuginnen selv har bedt om å få bildet fjernet.

For øyeblikket kan Meghan trolig kun følges på Kensington Palace sin Instagram-profil, mens kronprinsesse Mette-Marit også har en åpen profil, «Crownprincessmm».

LES OGSÅ: - Hun har nok fått profesjonell hjelp