Prins Philippos:

Røper kongelig forlovelse

Gladnyhet for den greske kongefamilien.

FORLOVET: Greske prins Philippos har forlovet seg med Nina Nastassja Flohr. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Greske prins Philippos har forlovet seg med Nina Nastassja Flohr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at monarkiet i Hellas er avskaffet helt, betyr det imidlertid ikke at de kongelige har gitt helt opp.

Den greske kongefamilien bruker i dag fortsatt titlene sine, selv om de fleste av dem bor andre steder i verden - i eksil.

Tirsdag deler imidlertid kong Konstantin II (80) av Hellas og Anne-Marie av Hellas (74), en gladnyhet om sønnen prins Philippos (34).

I en pressemelding kommer det frem at parets yngste sønn har forlovet seg.

- Deres majesteter kong Constantin og dronning Anne-Marie er overlykkelige over å annonsere forlovelsen til deres yngste sønn prins Philippos og Nina Nastassja Flohr, datter av Thomas Flohr og Katharina Flohr, heter det i pressemeldingen, ifølge Hello Magazine.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Fridde i romantiske omgivelser

Videre blir det avslørt at duoen ble forlovet på den greske øya Ithaca tidligere i sommer, og at nærmere detaljer om det kommende bryllupet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Prins Philippos, som ble født på St Mary's Hospital i London i 1986, arbeider som en hedgefond-analytiker i New York.

Hans fremtidige kone er som nevnt datter av den sveitsiske forretningsmannen Thomas Flohr (60), som grunnla det private jetcharter-selskapet VistaJet.

SKAL GIFTE SEG: Prins Philippos og Nina Nastassja Flohr forlovet seg på den greske øya Itacha tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Prins Philippos og Nina Nastassja Flohr forlovet seg på den greske øya Itacha tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nina har jobbet i firmaet til faren som kreativ direktør, og grunnla også forskningsanlegget Bazaruto Center for Scientific Studies i 2017.

Prins Philippos har også fire eldre søsken, prinsesse Alexia (55), kronprins Pavlos (53), prins Nikolaos (50) og prinsesse Theodora (37).

AVSLØRER: Justin Bieber har igjen fått bli med på «Carpool Karaoke» med James Corden. Her letter han på sløret om bryllupet til han og Hailey, og avslører detaljer om bryllupsfesten. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Måtte avlyse bryllupet

Sistnevnte prinsesse ble nødt til å avlyse bryllupet sitt i slutten av mai grunnet koronaviruset. Det ble kjent i en pressemelding fra den greske kongefamilien, ifølge Express.

Etter planen skulle prinsessen gifte seg med den amerikanske advokaten Matthew Kumar i mai på den greske øya Spetses.

Det var i november 2018 at den greske kongefamilien kunngjorde forlovelsen mellom prinsesse Theodora og Kumar.

- Deres majesteter kong Konstantin II og dronning Anne-Marie er glade for å kunngjøre forlovelsen til deres yngste datter Theodora og Matthew Kumar, het det i uttalelsen på kongefamiliens nettsider.

Theodora ble født i London, men flyttet etter hvert til Los Angeles for å jobbe som skuespiller. Hun har blant annet vært å se i tv-serien «Glamour», krigsdramafilmen «Little Boy» og skrekkfilmen «June».

Dronning Margrethes søster

Moren til Theodora, Anne-Marie, er for øvrig danske dronning Margrethes (80) yngste søster, og giftet seg i 1964 med den greske kongen Konstantin II.

Tre år inn i ekteskapet opplevde det greske eks-kongeparet noe som skulle forandre livene deres for alltid. Ifølge den danske avisen Vejle Amts Folkeblad måtte paret forlate landet i 1967 etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som akkurat hadde tatt over kontroll i landet.

MÅTTE FORLATE LANDET: I 1967 måtte kong Constantin II og kona Anne-Marie forlate Hellas etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som hadde tatt over kontroll i landet. Her er de avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FORLATE LANDET: I 1967 måtte kong Constantin II og kona Anne-Marie forlate Hellas etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som hadde tatt over kontroll i landet. Her er de avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med CNN fra 2001 fortalte Konstantin II at han ble vekket av sekretæren sin, og at han hørte lyden av maskingevær i andre enden av røret. Da var det på tide å komme seg vekk.

- Vi forlot Hellas fra nord den 13. desember, da jeg mobiliserte bevæpnede tropper for å ta ned diktatoren og gjenopprette demokratiet. Da jeg skjønte at det ikke kom til å gå, fløy jeg ut i dramatiske omstendigheter, sa han.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Miste titlene sine

Ferden endte i Italia, der de måtte bo to måneder på ambassaden i landet, før de til slutt endte opp i England i 1973, etter at de hadde bodd noen år i utkanten av Roma.

Der skulle de ikke få bo i fred lenge før det begynte å blusse opp problemer for familien igjen. Da demokratiet kom tilbake til Hellas i 1974, besluttet landet at de ikke ville ha monarker lenger.

Derfor mistet både kongen og dronningen titlene sine, ifølge The Guardian. Noen år senere ble de også fratatt statsborgerskapet sitt.

Anne-Marie blir derimot fortsatt omtalt som dronning, og hennes fulle tittel er: Hennes Majestet Dronning Anne-Marie av Hellas, prinsesse av Danmark.

LES OGSÅ: Fikk «ny» søster etter kongelig affære

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer