Prins Philippos:

Røper kongelig forlovelse

Gladnyhet for den greske kongefamilien.

FORLOVET: Greske prins Philippos har forlovet seg med Nina Nastassja Flohr. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Greske prins Philippos har forlovet seg med Nina Nastassja Flohr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at monarkiet i Hellas er avskaffet helt, betyr det imidlertid ikke at de kongelige har gitt helt opp.

Den greske kongefamilien bruker i dag fortsatt titlene sine, selv om de fleste av dem bor andre steder i verden - i eksil.

Tirsdag deler imidlertid kong Konstantin II (80) av Hellas og Anne-Marie av Hellas (74), en gladnyhet om sønnen prins Philippos (34).

I en pressemelding kommer det frem at parets yngste sønn har forlovet seg.

- Deres majesteter kong Constantin og dronning Anne-Marie er overlykkelige over å annonsere forlovelsen til deres yngste sønn prins Philippos og Nina Nastassja Flohr, datter av Thomas Flohr og Katharina Flohr, heter det i pressemeldingen, ifølge Hello Magazine.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Fridde i romantiske omgivelser

Videre blir det avslørt at duoen ble forlovet på den greske øya Ithaca tidligere i sommer, og at nærmere detaljer om det kommende bryllupet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Prins Philippos, som ble født på St Mary's Hospital i London i 1986, arbeider som en hedgefond-analytiker i New York.

Hans fremtidige kone er som nevnt datter av den sveitsiske forretningsmannen Thomas Flohr (60), som grunnla det private jetcharter-selskapet VistaJet.

SKAL GIFTE SEG: Prins Philippos og Nina Nastassja Flohr forlovet seg på den greske øya Itacha tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Prins Philippos og Nina Nastassja Flohr forlovet seg på den greske øya Itacha tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nina har jobbet i firmaet til faren som kreativ direktør, og grunnla også forskningsanlegget Bazaruto Center for Scientific Studies i 2017.

Prins Philippos har også fire eldre søsken, prinsesse Alexia (55), kronprins Pavlos (53), prins Nikolaos (50) og prinsesse Theodora (37).

AVSLØRER: Justin Bieber har igjen fått bli med på «Carpool Karaoke» med James Corden. Her letter han på sløret om bryllupet til han og Hailey, og avslører detaljer om bryllupsfesten. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Måtte avlyse bryllupet

Sistnevnte prinsesse ble nødt til å avlyse bryllupet sitt i slutten av mai grunnet koronaviruset. Det ble kjent i en pressemelding fra den greske kongefamilien, ifølge Express.

Etter planen skulle prinsessen gifte seg med den amerikanske advokaten Matthew Kumar i mai på den greske øya Spetses.

Det var i november 2018 at den greske kongefamilien kunngjorde forlovelsen mellom prinsesse Theodora og Kumar.

- Deres majesteter kong Konstantin II og dronning Anne-Marie er glade for å kunngjøre forlovelsen til deres yngste datter Theodora og Matthew Kumar, het det i uttalelsen på kongefamiliens nettsider.

Theodora ble født i London, men flyttet etter hvert til Los Angeles for å jobbe som skuespiller. Hun har blant annet vært å se i tv-serien «Glamour», krigsdramafilmen «Little Boy» og skrekkfilmen «June».

Dronning Margrethes søster

Moren til Theodora, Anne-Marie, er for øvrig danske dronning Margrethes (80) yngste søster, og giftet seg i 1964 med den greske kongen Konstantin II.

Tre år inn i ekteskapet opplevde det greske eks-kongeparet noe som skulle forandre livene deres for alltid. Ifølge den danske avisen Vejle Amts Folkeblad måtte paret forlate landet i 1967 etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som akkurat hadde tatt over kontroll i landet.

MÅTTE FORLATE LANDET: I 1967 måtte kong Constantin II og kona Anne-Marie forlate Hellas etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som hadde tatt over kontroll i landet. Her er de avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE FORLATE LANDET: I 1967 måtte kong Constantin II og kona Anne-Marie forlate Hellas etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som hadde tatt over kontroll i landet. Her er de avbildet i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med CNN fra 2001 fortalte Konstantin II at han ble vekket av sekretæren sin, og at han hørte lyden av maskingevær i andre enden av røret. Da var det på tide å komme seg vekk.

- Vi forlot Hellas fra nord den 13. desember, da jeg mobiliserte bevæpnede tropper for å ta ned diktatoren og gjenopprette demokratiet. Da jeg skjønte at det ikke kom til å gå, fløy jeg ut i dramatiske omstendigheter, sa han.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Miste titlene sine

Ferden endte i Italia, der de måtte bo to måneder på ambassaden i landet, før de til slutt endte opp i England i 1973, etter at de hadde bodd noen år i utkanten av Roma.

Der skulle de ikke få bo i fred lenge før det begynte å blusse opp problemer for familien igjen. Da demokratiet kom tilbake til Hellas i 1974, besluttet landet at de ikke ville ha monarker lenger.

Derfor mistet både kongen og dronningen titlene sine, ifølge The Guardian. Noen år senere ble de også fratatt statsborgerskapet sitt.

Anne-Marie blir derimot fortsatt omtalt som dronning, og hennes fulle tittel er: Hennes Majestet Dronning Anne-Marie av Hellas, prinsesse av Danmark.

LES OGSÅ: Fikk «ny» søster etter kongelig affære

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer