Meghan og Harrys bryllup:

Røper hvorfor de ikke klarte å holde maska

Derfor begynte Meghan og Harry å fnise da ekteskapsløftene ble lest opp.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (33) og Meghan Markle (36) har skapt daglige overskrifter etter at de ga hverandre sitt ja forrige helg, og fortsetter å servere internett detaljer fra sin storslåtte bryllupsdag.

Denne gang er det snakk om en sekvens fra selve seremonien i ærverdige St. George's Chapel, en klokketime som ble fulgt av millioner av tv-seere fra alle verdenshjørner.

Det var da biskopen skulle ta fatt på sin del av jobben under vielsen, og lese opp Harry og Meghans ekteskapsløfter, at mange la merke til hvordan brudeparet trakk litt ekstra på smilebåndene.

ÉN: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
ÉN: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TO: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
TO: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix
TRE: Harry og Meghan fniste både til hverandre og biskopen under vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Var helt stille

Meghan og Harrys mystiske fnising ble senere utgangspunkt for flere overskrifter, alle i kjærlig og positiv forstand, der flere har spurt seg hva som egentlig foregikk i det småkomiske øyeblikket.

Meghans skuespillervenninne, Janina Gavankar (37), sitter visstnok på svaret.

I et intervju med magasinet Town & Country forteller 37-åringen, som var en selvskreven gjest i bryllupet, at den milde latterkula skyldtes noe som skjedde på utsiden av kirken.

GOD VENNINNE: Janina Gavankar avbildet under bryllupet i Windsor Castle forrige helg. Foto: NTB Scanpix
GOD VENNINNE: Janina Gavankar avbildet under bryllupet i Windsor Castle forrige helg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Noe av det som fikk mange av oss til å le, var lyden fra folkemengden utenfor kirken. Alle begynte å juble da ekteskapsløftene ble lest opp, og vi hørte det godt. Inni kirken var det jo helt stille, forteller Gavankar til magasinet.

37-åringen, som er kjent fra tv-serier som «True Blood», «The Vampire Diaries» og «Who's Afraid of Vagina Wolf?», forteller videre at alle først forsøkte å holde maska.

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer

Håndplukket på forhånd

- Men det smeltet rett og slett hjertene våre, sier hun.

Menneskene som fikk brudeparet og flere gjester til å humre, 2640 personer for å være nøyaktig, var på forhånd håndplukket til å stå utenfor St. George's Chapel på bryllupsdagen. Hensikten var at et representabelt utvalg av folket, som fikk se de nygifte etter vielsen, skulle føle seg som en del av feiringen.

I intervjuet med Town & Country røper også Janina Gavankar flere detaljer fra den private etterfesten som fant sted senere på kvelden. Skuespilleren forteller blant annet at gjestene danset til morgengry.

- Det var en vakker dag og en bekymringsfri kveld, forteller hun.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

200 personer var invitert til den private bryllupsfesten, der bruden hadde skiftet til en annen kjole for anledningen. Den hvite kjolen var designet av den anerkjente designeren Stella McCartney.

Saken fortsetter under.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

Hyllet Diana

Meghan hadde også byttet smykker, til et par øredobber og en ring med turkis sten. Ifølge Harper's Bazaar har ringen tidligere tilhørt prinsesse Diana.

På bryllupsdagen valgte brudeparet å inkludere Harrys avdøde mor på flere måter. Ved siden av ovennevnte ring inneholdt også Meghans brudebukett en spesiell hyllest til Diana, der den avdøde prinsessens favorittblomst, forglemmegei, var å se blant de selvplukkede blomstene.

Under selve seremonien i St. George’s Chapel var kirken dessuten pyntet med Dianas andre favorittblomst, hvite roser.

Senere har det også kommet fram at salongsofaen som ble brukt på de offisielle bryllupsbildene var en spesiell hyllest til Diana.

LES OGSÅ: Slik er forklaringen bak prinsesseproblemet

STJAL SHOWET: Tvillingguttene Brian og John Mulroney har fått mye oppmerksomhet etter deres opptreden som brudesvenn. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer