Kronprins Frederik med blåmerke:

Røper historien bak det stygge blåmerket

Forslått kronprins ble utgangspunkt for overskrifter i Danmark.

Røper historien bak det stygge blåmerket
Publisert

(Se og Hør): De siste dagene har danske kronprins Frederik (49) blitt avbildet i forbindelse med sin deltakelse på ulike offentlige arrangementer.

Flere har imidlertid bitt seg merke i at 49-åringen har hatt et større blåmerke på sitt høyre kinn. Saken har vakt oppsikt i danske medier, og torsdag valgte kronprinsen å snakke om den berømte elefanten i rommet.

Forklaringen på mysteriet kom ifølge BT da danskenes tronarving holdt en tale under åpningen av Food Nation Visitor Centre i København.

Da viste det seg at det hele bunnet i et uhell.

- Innledningsvis vil jeg si: Ikke sjekk meldinger når dere går i trapper, for da får dere et merke som dette, fortalte 49-åringen og pekte på sitt eget kinn.

Påstander om utroskap

Med den nå avdøde prins Henrik i spissen, har flere medlemmer av det danske kongehuset vært flittig omtalt i pressen de siste årene.

Blant annet i 2016, da kronprins Frederik (49), som er gift med australske Mary (46), sto midt i en storm mot det danske ukebladet Her & Nu, som meldte at Frederik hadde vært utro med en dansk luksusprostituert.

De drøye påstandene kom ifølge Ekstra Bladet fra en kjendis-sexolog ved navn Jakob Olrik, som har utgitt ei bok der en anonym, prostituert kvinne snakker om hvordan hun har ligget med flere kjente menn.

Kvinnen, som attpåtil er forfatterens ekskjæreste, hevdet å jevnlig ha mottatt 50 000 kroner av den danske tronarvingen for å ha sex med ham.

Det danske kongehuset reagerte kraftig på beskyldningene mot kronprinsen.

- Kongehuset overveier alltid hvorvidt det som blir skrevet om kongefamilien i media, bør konfronteres. Dette gjelder også i konkrete tilfeller, som når krenkende og usanne påstander basert på rykter og gjetting, blir viderebrakt, skrev kommunikasjonssjef Lene Balleby til Metroexpress.

Ble sendt hjem av kona

Også under en ferie i Skagen i 2008 skapte kronprinsen storm i media. Da skal han ha drukket seg så full at kona Mary endte opp med å måtte sende ham hjem, ifølge danske Se og Hør.

Også kronprinsens lillebror, prins Joachim, har vært mye omtalt gjennom sitt 48 år gamle liv.

I 2005 overrasket han mange, da han og hans daværende kone, prinsesse Alexandra, som har barna prins Nicolai (18) og prins Felix (15) sammen, annonserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Duoen traff hverandre på en fest i Hong Kong sent i 1994, og i mai året etter gikk prinsen ned på kne og fridde på en romantisk ferie til Filippinene. Allerede et halvt år senere sto bryllupet.

BLE SKILT: Prins Joachim og prinsesse Alexandra var blant gjestene da kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby giftet seg i Oslo Domkirke i 2001. Fire år senere gikk det danske prinseparet hver til sitt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
BLE SKILT: Prins Joachim og prinsesse Alexandra var blant gjestene da kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby giftet seg i Oslo Domkirke i 2001. Fire år senere gikk det danske prinseparet hver til sitt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

Prins Joachim brukte flere år på å feste, sjekke opp ungjenter og råkjøre med barna i baksetet etter bruddet, før han bestemte seg for å slå seg til ro med Marie Cavallier i 2008.

Bare to måneder før bryllupet, skapte imidlertid Joachim skandale igjen, da han ble observert full på en av Københavns klubber for homofile.​

LES OGSÅ: - Dronningen raste mot Charles etter utroskapen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer