Kronprinsparet:

Røper hemmelig brudd

- Det gikk jo ikke.

AVSLØRING: I boken kommer det frem at kronprinsparet gjorde det slutt i starten av forholdet. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
AVSLØRING: I boken kommer det frem at kronprinsparet gjorde det slutt i starten av forholdet. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom boken til kronprins Haakon (50) «Haakon – historier om en tronarving». Her deler kronprinsparet blant annet ærlig om det ikke alltid var gitt at det skulle bli de to.

Det var i 1999 at kronprins Haakon og Mette-Marit (50) først møttes. Kronprinsen forteller i boken at hun raskt gjorde et veldig godt inntrykk på ham.

«Vi hadde åpne og intense samtaler. Vi lo sammen og kunne være ærlige med hverandre. Jeg hadde det innmari fint sammen med henne. Vi traff hverandre flere ganger etter sommeren og på høsten», skriver kronprins Haakon i boken.

Da kongefamilien skulle gå inn til den høytidelige slottsmiddagen, måtte Mette-Marit gå alene. Nå forklarer Se og Hørs kongehusekspert hvorfor. Video: NRK. Vis mer

Han fortsetter:

«Vi klarte å holde det i skjul og møttes hos felles venner og hjemme hos meg. Noen venner visste at Mette og jeg møttes, men ikke mange. Hun hadde jo et lite barn, så det var ikke helt opplagt at vi to skulle bli et par».

Men på høsten skulle Haakon reise til USA med FN-delegasjonen, da bestemte de seg for å gjøre det slutt.

«Før avreise bestemte vi oss for ikke å være sammen. Det gikk jo ikke. Vi ble sammen da jeg kom hjem. Det var en fin tid, en veldig fin tid», erkjenner han.

I romjulen etter han kom tilbake ble forholdet offentliggjort i en artikkel i Fædrelandsvennen.

Dette er kronprinsesse Mette-Marit sin usynlige sykdom. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

LES OGSÅ: Tatt på fersken med kongelig eks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer