Prins Harry og Meghan:

Røper Harrys hemmelige gave til Meghan

- Du gir den ene halvdelen til en du er glad i, og beholder den andre selv.

ROMANTISK GAVE: I 2016 kjøpte prins Harry en gave med en helt spesiell mening til hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
ROMANTISK GAVE: I 2016 kjøpte prins Harry en gave med en helt spesiell mening til hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I oktober 2016, kort tid før det britiske kongehuset bekreftet at prins Harry (33) og hertuginne Meghan (37) var et par, gikk førstnevnte til innkjøp av en helt spesiell gave - til en helt spesiell kvinne.

Det er amerikanske People som kan avsløre at prins Harry for to år siden åpnet lommeboken og kjøpte et kunstverk ved navn «Everybody Needs Somebody To Love», laget av den britiske kunstneren Van Donna.

Det er ikke bekreftet at det romantiske kunstverket faktisk var en gave til Meghan, men i og med at prinsen, ifølge en lokal kunstsamler, skal ha sagt at gaven var til «en veldig viktig person», er det nærliggende å tro det.

- Harry er fast kunde i området, og går stadig inn i butikkene og galleriene med sikkerhetsvakten sin, forteller kunstsamleren til nettstedet.

- Han var i galleriet en kort stund, og valget falt på Van Donnas verk. Det var bokstavelig talt rett før noen hadde hørt om Meghan, legger kunstsamleren til.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Ifølge People ble kunstverket kjøpt på galleriet Walton Fine Arts i Kensington i London, der blant andre Adele og Brad Pitt har kjøpt kunst tidligere.

- Som et vennearmbånd

Verket prins Harry kjøpte i 2016 er et såkalt «diptych», der to ulike lerreter utgjør et samlet kunstverk.

I dette tilfellet består det ene lerretet av en gutt og en jente som går hånd i hånd, mens det andre viser setningen «Everybody Needs Somebody To Love».

Harry skal også ha spurt om det var mulig å få kunstverket «delt i to», slik at en part kunne få den ene halvdelen, og han selv fikk beholde den andre.

På den måten hadde Harry og Meghan alltid «en del av» hverandre, også når de ikke var sammen.

- Det er litt som et vennearmbånd, der du gir den ene halvdelen til en du er glad i, og beholder den andre selv, sier kunstsamleren.

Nå som Harry og Meghan er gift, har dermed de to separate verkene igjen funnet tilbake til hverandre, og utgjør mest sannsynlig et samlet verk i parets felles hjem i Nottingham Cottage.

Saken fortsetter under bildet.

ROMANTIKER: Prins Harry skal ha kjøpt et kunstverk bestående av to deler, for så å gi den ene til Meghan og beholde den andre selv. Dermed hadde de alltid en del av hverandre. Foto: NTB Scanpix
ROMANTIKER: Prins Harry skal ha kjøpt et kunstverk bestående av to deler, for så å gi den ene til Meghan og beholde den andre selv. Dermed hadde de alltid en del av hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stolt kunstner

Kunstneren Van Donna er anonym og jobber under pseudonymet som er inspirert av hennes to personlige helter, kunstneren Vincent van Gogh og popstjernen Madonna.

Hennes verk er blitt stilt ut på flere internasjonale utstillinger, og verdien på arbeidet hennes har steget kraftig de siste årene. Det er ikke kjent hvor mye Harry ga for det originale kunstverket.

Van Donna har selv uttrykt hvor glad hun er for at nettopp hennes kunstverk er blitt en del av den britiske prinsens kunstsamling.

«OMG! Så glad for at Harry har kjøpt mine malerier til sin samling! Jippi!!!», har hun skrevet på Twitter.

LES OGSÅ: - Veldig redde for at det skal skje igjen