Prins Louis:

Røper forlovelse etter skitten skilsmisse

Prins Louis gikk gjennom en svært stygg skilsmisse i 2017. Nå er han forlovet på nytt.

FORLOVET: Advokaten Scarlett-Lauren Sirgue og prins Louis er forlovet. Dette blir prinsens andre ekteskap. Foto: Kongehuset i Luxembourg / Emanuele Scorcelletti
FORLOVET: Advokaten Scarlett-Lauren Sirgue og prins Louis er forlovet. Dette blir prinsens andre ekteskap. Foto: Kongehuset i Luxembourg / Emanuele Scorcelletti Vis mer
Publisert

I januar for over fire år siden fikk kongehuset i Luxembourg internasjonal oppmerksomhet da det ble kjent at prins Louis (34) og prinsesse Tessy (35) skulle skilles etter over ti år som ektepar. Det annonserte prinsens foreldre, og storhertugdømmets regentpar i en pressemelding.

I etterkant tok skilsmissen langt fra en vennlig vending og havnet derimot blant annet i retten. Beskrivelser som «gold digger» og navnesverting var blant punktene som gjorde at det tidligere ekteparet havnet i strupen på hverandre.

- Ønsker dem enorm lykke

Men nå ser det ut til at prinsen har lagt skandalen bak seg, og er klar for å ta steget inn i ekteskap nok en gang. Tirsdag formiddag kan nemlig kongehuset i Luxembourg dele den hyggelige nyheten om at prins Louis har forlovet seg på ny, denne gang med Scarlett-Lauren Sirgue.

«Vi er svært glade over å kunne annonsere forlovelsen mellom vår sønn, prins Louis, og frøken Scarlett-Lauren Sirgue. Prinsene Gabriel og Noah (Louis' sønner journ.anm) står sammen med oss og omgir paret med all vår kjærlighet. Vi ønsker dem enorm lykke», heter det i pressemeldingen fra kongehuset.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Scarlett-Lauren Sirgue ble født i Bordeaux 8. August 1991 og er datter av advokatparet Pierre Sirgue and Scarlett Sirgue. Prinsen forlovede fulgte selv i foreldrenes fotspor og begynte sin advokatkarriere innen familierett. I dag jobber hun i familiens advokatfirma.

Hennes kommende ektemann, prins Louis, som er sønn av storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa, jobber i samme advokatfirma.

Sjokkbølge

Dette blir Louis' andre ekteskap. Som nevnt har han tidligere vært gift med prinsesse Tessy, som han fikk to sønner med.

Det tidligere paret giftet seg i september 2006, men i januar for fire år siden ble det altså kjent at de hadde gått hver til sitt.

DEN GANG DA: Tessy og Louis giftet seg i 2006 og fikk to sønner sammen. Foto: Frank Rollitz/REX/NTB
DEN GANG DA: Tessy og Louis giftet seg i 2006 og fikk to sønner sammen. Foto: Frank Rollitz/REX/NTB Vis mer

Skilsmisser er ikke hverdagskost blant kongelige, noe som utløste en sjokkbølge som strakk seg gjennom verdenspressen da separasjonen ble kjent.

Dette var imidlertid ikke første gang det tidligere prinseparet skapte overskrifter.

Hele Europa holdt nemlig pusten da det i 2005 ble kjent at den da 19 år gamle prins Louis ventet barn med sin ikke-kongelige kjæreste, utenfor ekteskap. I kongelige kretser er det nemlig like uvanlig å få barn før ekteskap som det er at kongelige skiller seg.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

De endte likevel med å gifte seg samme år som sønnen kom til verden, og ekteskapet holdt i en årrekke før de valgte å separere seg. Tessy og prins Louis skal den dag i dag ha et fint forhold, til tross for den skitne og mye omtalte skilsmissen.

I januar i år ble det kjent at eks-prinsessen hadde forlovet seg med den sveitsiske forretningsmannen Frank Floessel, som hun fant sammen med i 2020 - og i februar ble det kjent at paret venter sitt første barn sammen.

Og nå smiler altså lykken også for prins Louis, som også er forlovet på ny.

LES OGSÅ: Avslører Meghans siste ord i kongehuset

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer