Prins William og hertuginne Kate:

Røper flytteplaner

Hertugparet tar med seg barna og flytter.

NYTT STEG: Prins William og hertuginne Kate med sine tre barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
NYTT STEG: Prins William og hertuginne Kate med sine tre barn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertugparet William (39) og Kate (40) flytter fra deres hjem i Kensington Palace i London til deres nye bosted i Berkshire - ca. 50 km unna hovedstaden. Det melder avisen Sunday Times.

Hit flytter hertugparet sammen med sine tre barn prins George (8), prinsesse Charlotte (7) og prins Louis (4), og årsaken til kongefamiliens flytt skal hovedsakelig være til fordel for barnas skolegang, ifølge People.

STJELER SHOWET: Prins Louis stjeler oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

Familiens bosted ligger også nærmere dronning Elizabeths (96) faste hjem, Windsor Castle.

George og Charlotte forlater privatskolen Thomas' Battersea i London og blir overført til en skole i Windsor-området, skriver nettstedet videre.

Til tross for at barnas skolegang er hovedårsaken til at kongefamilien er på flyttefot, bor også hertuginne Kates foreldre i området. Her vokste også 40-åringen opp sammen med sine to søsken.

- Viktig for dem

Se og Hørs kongehus-ekspert Caroline Vagle forteller at hertugparet ønsker å flytte for barnas skyld, og at de landlige omgivelsene er et passende sted for barnas oppvekst.

- Prins William og hertuginne Kate ønsker at barna skal vokse opp mer landlig. Kensington Palace, hvor de bor nå, er jo midt i storbyen London. Nå flytter de endelig på landet, og kommer nærmere både Kates foreldre og dronningen Elizabeth - noe som skal ha vært viktig for dem.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer

Vagle legger også vekt på selve boligen som familien skal flytte inn i.

- Paret hadde ønske om en hyggelig familiebolig, men ville ikke at huset skulle være prangende eller at det måtte oppgraderes veldig med tanke på sikkerhet og annen oppussing.

Det britiske kongehuset har ikke kommet med noen offentlig uttalelse.

LES OGSÅ: Trøblete arvestrid - fikk bryllupsnekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer