Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Røper flere detaljer om forlovelsesbildet

Durek Verrett hyller flere med ringen han ga prinsesse Märtha Louise.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg. Foto: Babak Golkar/elevateYOU/NTB
FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg. Foto: Babak Golkar/elevateYOU/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag morgen viste prinsesse Märtha Louise (50) frem sin splitter nye ring, og bekreftet samtidig at hun hadde sagt «ja» til å gifte seg med kjæresten Durek Verrett (47).

Flere gemmologer uttalte seg om ringen, og nå avsløres ytterligere detaljer om forlovelsesringen, som Durek brukte seks måneder på å designe sammen med smykkedesigner Joy Sangalang Smith. Det avslører en talsperson for paret overfor People.

Gemmolog og daglig leder ved Bugge & Authen gullsmedbutikk i Fredrikstad, Remy Bugge, uttalte til Børsen tirsdag at edelstenen i bildet ser grønn ut, og at det med høy sannsynlighet er en smaragd.

Flere hyllester

I magasinet kommer det nå frem at ringen består av en smaragdsten, som skal representere betingelsesløs kjærlighet og hjertets styrke for motgang.

SPESIELL RING: Stenene i forlovelsesringen skal ikke ha være tilfeldige. Foto: Babak Golkar/elevateYOU/NTB
SPESIELL RING: Stenene i forlovelsesringen skal ikke ha være tilfeldige. Foto: Babak Golkar/elevateYOU/NTB Vis mer

Ringen består blant annet av 19 diamanter som representerer elementene jord, luft, vann og ild, mens stenen på 3,5 karat er fra Brasil. Det ligger også en skjult hyllest til dronning Sonja (84), som er fan av smaragder, skriver magasinet.

Dronningen skal imidlertid ikke være den eneste som hylles i ringen. På hver side av den er det nemlig ytterligere tre diamanter som skal representere prinsessens tre døtre, Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah Behn (13).

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Fin gest

- Det er enorm prisforskjell på smaragder. Ved første øyekast ser den ut til å være lys, men det kan også ha noe med kvaliteten på bildet og sollys å gjøre. Det er helt sikkert diamanter rundt, og de er ganske store til å være sidesteiner. Jeg tipper de er rundt 2-4 karat. Prismessig kan vi være alle steder fra 100 000 til en million, sa Remy Bugge til Børsen tirsdag.

Med stort forbehold mener han at prinsessens forlovelsesring ligger i prisklassen 300-500 000 kroner.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er ikke overrasket over symbolikken i forlovelsesringen.

VIL IKKE: I «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Prinsesse Märtha Louise forlovelsesring er ikke overraskende full av symbolikk. Blant annet hyller de dronning Sonja med å velge smaragd, fordi det er hennes favoritt. Og de tre diamantene på hver side skal symbolisere Märthas tre døtre. En fin gest, sier hun.

Stylist

På forlovelsesbildet, som ble offentliggjort tirsdag, bar prinsessen en kjole fra designer Rita Vinieris, mens Durek bar en dress fra Dolce & Gabbana. Det avslører Maggie Alava, som på Instagram skriver at hun er parets personlige stylist.

«Det var en ære å style Märtha Louise og Sjaman Durek til forlovelsen deres. Jeg ønsket at øyeblikket skulle være magisk og minneverdig», skriver hun blant annet.

Prinsessen har selv tagget designer Rita Vinieris i sitt Instagram-innlegg.

- Märtha valgte faktisk brudekjoledesign allerede til forlovelsen. Den flerfargede kjolen er nemlig signert brudekjoledesigneren Rita Vinieris. Kan det være et hint om hvem som får oppdraget med å lage brudekjolen, mon tro, sier Caroline Vagle.

Det er foreløpig ikke kjent når paret skal gifte seg, ei heller hvem som skal designe brudekjolen.

LES OGSÅ: Derfor heter hun Maud Angelica

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer